05-08-2017 door Ermelo YH

 

Baccardi

Vlak na de ontknoping van de vijfjarigen vandaag, werd ook bekend welke 15 zesjarigen morgen van start gaan in de finale. Juryvoorzitter Susanne Baarup was zeer te spreken over de optredens van vandaag: “Een aantal paarden was beduidend beter vandaag dan afgelopen donderdag. Met name de top 3 toonde heel veel kwaliteit. Deze drie verdienen zonder meer een startplek in de finale en vormen zeker concurrentie.”

Ellegaardens San Droneur

Winnaar van de kleine finale was Baccardi met Claudia Rüscher. De Westfaalse hengst van Belissimo M had een zeer constant optreden. Zijn stap werd gewaardeerd met een 9.2, ook maar de draf (8.5) en galop (9) zijn tekenend voor de kwaliteit van de bruine. Met 8.84 stelde hij zijn finaleticket veilig. Zijn amazone was opgelucht na de winst vandaag. “Je weet nooit wat er gaat gebeuren, het zijn jonge paarden in een imponerende omgeving. We hebben eigenlijk nooit problemen tijdens onze proeven, maar gister liep het niet helemaal lekker. Dat maakte me vandaag wel iets zenuwachtig. Maar we hebben het goed gemanaged. En Baccardi doet altijd zijn best!”

Great Lady TC

De tweede plaats werd gedeeld door de Deense combinatie Ellegaardens San Droneur met Jacob Noerby Soerensen en de Nederlandse Great Lady TC onder Jeanine Nieuwenhuis. Beiden behaalden een gemiddelde van 8.6, waarbij de San Amour I-zoon Ellegaardens San Droneur de hoogste waardering ontving voor zijn stap (9) en de KWPN-merrie Great Lady TC (Bretton Woods x Osmium) voor de draf (9.1).  Bij de zesjarigen zijn de stamboeken Hannover, Oldenburg, KWPN en DWB goed vertegenwoordigd, waarbij het KWPN en de Deense warmbloeden elk vier paarden geplaatst hebben.

Uitslag

(©Hippofoto)