Toeristische informatie

Ermelo is een prachtig dorp gelegen aan de rand van de Veluwe, niet ver van het Veluwemeer. Of u nu door de bossen of over de heide, langs het water of door het agrarisch gebied wilt fietsen of wandelen in de gemeente Ermelo kan het allemaal! In de nabije omgeving vindt u diverse toeristische trekpleisters, wij hebben een aantal voor u op een rij gezet. Kijk voor meer informatie op de website van www.vvvermelo.nl.

Dolfinarium

WKdolfinariumHet Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. In Aqua Bella, de nieuwe dolfijnenshow van het Dolfinarium, nemen de dolfijnen u mee op een wereldreis. Duik met ze mee in een verhaal dat gaat over de wereld, hun wereld. Dolfijnen zijn wijze dieren. Ontdek de wereld door hun ogen. Want de bijzondere ervaring die de toeschouwers laten beleven is om nooit te vergeten. Naast Dolfijnen vindt u in het Dolfinarium ook zeehonden, bruinvissen en Walrussen. Er zijn tal van voorstellingen te bezoeken die het een indrukwekkend én speels dagje uit maken.

Paleis het Loo

WKpaleisPaleis Het Loo is een voormalig koninklijk paleis en thans nationaal museum, gelegen aan de rand van Apeldoorn. Sinds 1984 is dit voormalig Koninklijk Paleis na een grondige restauratie opengesteld voor publiek. De ingerichte kamers en zalen tonen hoe de Oranjes er 300 jaar lang woonden en werkten. De baroktuinen zijn symmetrisch aangelegd naar 17e eeuws voorbeeld en uniek in Nederland. In de loop van de 300 jaar waren er veel verschillende bewoners en onderging het paleis vele veranderingen. Ook voor kinderen is Paleis Het Loo een heerlijke bestemming voor een dagje uit. Met een spannende audiotour en diverse speurtochten vermaken ze zich kostelijk in deze historische omgeving.

Apenheul

WKApenheulVoor een uniek dagje uit komt u naar Apenheul. Apenheul is een prachtig, groen dierenpark waar jaarlijks zo’n 500.000 mensen een onvergetelijk dagje uit beleven. Van de bijna 300 apen loopt meer dan de helft gewoon los tussen de bezoekers! Spot u ze allemaal? Voor kinderen is er de gratis loslopende apen spotkaart met handige zoektips. Ontmoet ook de slimme orang-oetans, speelse bonobo’s en mis de gorillapresentatie niet. Nieuw dit jaar is het Na-aaphuis.

Kröller-Müller Museum

WKVanGoghIn het Kröller-Müller Museum vindt u de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Daarnaast zijn er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan te zien, en organiseert het museum bijzondere tijdelijke tentoonstellingen. In de beeldentuin, een van de grootste van Europa, geniet u van beelden én van de natuur. Verspreid door de tuin staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Auguste Rodin tot Henry Moore, van Jean Dubuffet tot Joep van Lieshout.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

WKbeestMaak de ontdekkingstocht bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het Park beslaat 5.500 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen en is het leefgebied van onder andere herten, moeflons en wilde zwijnen. Lopend of op een gratis Witte Fiets kunt u vrij ronddwalen in de natuur, om vanzelf uit te komen bij het museum, de mooiste schatkamer die Nederland rijk is. De gratis Witte Fietsen (1.800 in totaal) staan bij de 3 ingangen van het Park, bij het Bezoekerscentrum en bij het museum. Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, is ook zeker de moeite van het bezoek waard!

Pretpark Walibi Flevo

WKWalibiDurft u een rit aan in de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux? Binnen 2.8 seconden naar 90 km/h te gaan? Met een duizelingwekkende snelheid over ruim een kilometer hout te racen? Als een boomerang zes keer over de kop te gaan? Bezoek dan het pretpark Walibi Flevo voor een onvergetelijke dag uit.