30-07-2016 door Ermelo YH

 

Ida Linn Lundholm - Eclectisch

Ida Linn Lundholm – Eclectisch

Vanochtend kwamen de zevenjarige paarden in de kleine finale de baan in voor de 3 felbegeerde startbewijzen voor morgen. De Zweedse Ida-Linn Lundholm reed haar Zenon-zoon Eclectisch naar 76.178%, de winnende score. Eclectisch is een geweldig paard met een prachtige voorkant.

Lynne Maas - Eastpoint

Lynne Maas – Eastpoint

Hij werd gevolgd door Eastpoint en de Nederlandse Lynne Maas. Eastpoint is een zoon van Westpoint die zelf op zesjarige leeftijd gekroond werd tot wereldkampioen. De vrolijke Eastpoint liet een plezierige test zien waarin de galop het hoogtepunt vormde. Het eindresultaat 74.744%.

Yvonne Osterholm - Quarton

Yvonne Osterholm – Quarton

Yvonne Österholm reed vervolgens de Quarterback-zoon Quarton naar 74.704% en daarmee was het laatste ticket voor de finale voor deze ruin. Juryvoorzitter Dr. Dietrich Plewa was ervan overtuigd dat deze top 3 de goede selectie zijn om aan de finale toe te voegen. “Qua niveau en qua wat ze vandaag hebben laten zien horen ze bij de beste zevenjarige. En ik ben zelfs van mening, dat ze goede kans maken aan de top mee te doen.

Ik verwacht dat we morgen sport op het hoogst niveau te zien krijgen. Ook omdat de paarden, die immers nog redelijk jong zijn, inmiddels wat gewend zijn geraakt aan het terrein en op deze manier nog veel beter hun potentie kunnen laten zien tijdens de kwalificatie, waar soms nog wat last van spanning hadden.”

Tweevoudig wereldkampioen Sezuan en Dorothee Schneider zijn huizenhoog favoriet voor de overwinning. “Dat paard heeft van nature heel veel potentie, maar het is nog een jong paard en daar kunnen enkele fouten in de techniek bepalend zijn. En ik ben ervan overtuigd, dat ook andere paarden goede kans maken op een betere prestatie dan in de kwalificatie dus wie weet maken die het nog spannend morgen!”

Results

(Foto’s Hippofoto)