30-07-2016 door Ermelo YH
Katrine Kraglund - Bohemian

Katrine Kraglund – Bohemian

De 27 zesjarigen die zich gisteren niet direct wisten te plaatsen voor de finale, kwamen vanochtend nogmaals in de ring voor de kleine finale. Hier werd gestreden om de laatste 3 tickets voor prestigieuze finale die zondagmorgen vanaf 11 uur plaats vindt. Bohemian (v.Bordeaux), Rock Forever II (v.Rockwell) en Fiera Girl (v.Faustinus) scoorden alle drie boven de 80% en trokken aan het langste eind.

Ann Kathrin Wilting - Rock Forever II

Ann Kathrin Wilting – Rock Forever II

De Deense amazone Katrine Kraglund reed haar donkere vos Bohemian naar 82,40%. Hiermee hield de Bordeaux-zoon de eveneens Westfaals-gefokte ruin Rock Forever II achter zich. Bohemian ontving een 8.4 voor zijn draf en 8.3 voor de aanleg, zijn hoogste cijfer was een 8.7 voor de stap, maar dit werd overtroffen door Rock Forever II. De Rockwell-zoon die werd gepresenteerd door Ann-Kathrin Wilting behaalde voor deze gang namelijk een 8.9. Hij moest in de draf wat toegeven op de nummer 1 en behaalde met 82.20% zo nipt een tweede plek.

Yvonne Osterholm - Fiera Girl

Yvonne Osterholm – Fiera Girl

Onder Yvonne Österholm legde de SWB-gefokte Fiera Girl (v.Faustina) met 80.80% beslag op het felbegeerde laatste ticket voor de finale. Juryvoorzitter Maria Colliander geeft aan tevreden te zijn met de uitkomst van vandaag: “We zijn ervan overtuigd dat de drie paarden die het ticket voor de finale het meest verdienen ook daadwerkelijk hebben behaald. Persoonlijk was ik ongelooflijk onder de indruk van de winnende combinatie. Bohemian ontving gisteren namelijk een 3 voor de harmonie, het laagste cijfer dat ik ooit heb gegeven in deze competitie. Vandaag leek zijn amazone Katrine Kraglund te denken: dat moet anders. En dat lukte, op dit onderdeel scoorden ze nu 4,5 punten hoger. Rock Forever II blonk vooral uit in zijn stap en galop. Fiera Girl vonden we voornamelijk fijn om haar consistent goede optreden, eigenlijk was alles goed.”

Uitslag

(Foto Hippofoto)