03-08-2018 door Ermelo YH

Aan de 13 geselecteerde vijfjarige talenten die zich gisteren wisten te kwalificeren voor de finale morgen, wordt de top 3 van de kleine finale van vandaag aan toegevoegd. Die kwam zojuist op naam van de royaal gemodelleerde hengst Asgard’s Ibiza (Desperado x Jazz), voorgesteld door de Duitse Juliane Brunkhorst.  Asgard’s Ibiza is een imponerend dressuurpaard met enorm veel voorbeen en front, die vanuit het achterbeen blijft aanvullen wat hem de prachtige score van 8.96 opleverde. Een 9.3 voor zowel de krachtige draf als de galop en een 8.5 voor de ruime stap als waardering voor de goede gangen, met een 8.7 voor harmonie en een 9 voor aanleg als dressuurpaard.

Eveneens hoge punten voor de nummer 2, Straight Horse Ascenzione    (Blue Hors Zack x Blue Hors Don Schufro) onder de Deense amazone Victoria E. Vallentin. Met een 9.4 voor de draf, een 8.4 voor de stap, een 8.7 voor de galop en twee maal een 9.0 voor harmonie en aanleg brengt het totaal op 8.90. Het derde finaletickets ging naar Johnson-zoon Lindballe’s Just Perfect (mv. De Niro) onder de Australische Simone Pearce. Hun proef werd beloond met 8.84, met dank aan de volgende zeer constante cijferlijst: 8.7 voor de draf, een 9.0 voor de stap, een 8.8 voor zowel de galop als de harmonie en een 8.9 voor aanleg.

Juryvoorzitter Mariette Sanders: “Alles is weer super gegaan, alles zat mee en er werd fijn gereden. Maar zeker zo belangrijk is dat deze kleine finale nog eens onderstreepte wat een sterke groep dit is. Ik wil ook nummer 4 Guillaume Recoing op Star de l’Ocean (v.Soliman) benoemen. Dat is nou hét voorbeeld waar wij als jury van hebben genoten. En de top 3 doet gewoon mee morgen! Zij leken allemaal wat meer geacclimatiseerd dan gisteren, waren meer relaxed. Als deze combinaties hun prestatie in de finale weten te herhalen, lopen zij net zo goed vooraan. Hopelijk zet dit morgen door!”

Uitslag

Foto Hippofoto Team