28-07-2016 door Ermelo YH
Victoria's Secret

Victoria’s Secret

De Wereldkampioenschappen voor Jonge Dressuurpaarden is vanmorgen van start gegaan met de vijfjarigen. 45 combinaties lieten hun kwaliteiten zien en trakteerden zo het publiek op een vol dagprogramma. De beste 12 deelnemers hebben zich direct geplaatst voor de finale en morgen zullen in de kleine finale nog drie paarden geselecteerd worden.

De kwaliteit van deze groep was goed, wat wel blijkt uit het feit dat de top 12 allemaal meer dan 80% wist te scoren.Juryvoorzitter Francis Verbeek: “We hebben fantastische goede paarden gezien met veel kwaliteit. Plaatjes van paarden die over het algemeen goede gangen lieten zien. De top onderscheidde zich vandaag onder meer met de rijdbaarheid. De winnares van vandaag, Victoria’s Secret, is een ‘horse to die for’. Ze ziet er echt niet uit als een vijfjarige: zo bevestigd en zo mooi gereden, de merrie heeft eigenlijk geen zwakheden. Ze bezorgde ons kippenvel. Vandaag was ze veruit de beste, maar dat is het met jonge paarden: morgen kan alles anders zijn.”
Pohlmeier Anne-Kathrin, GER, Lordswood Dancing Diamond

Pohlmeier Anne-Kathrin, GER, Lordswood Dancing Diamond

De Duitse amazone Beatrice Buchwald en haar Vitalis-merrie Victoria’s Secret scoorden 93.40%, met onder andere een 9.5 voor de galop en de aanleg, en bleven daarmee nummer twee, Guadeloupe-Beau (v.Bordeaux) met Kim van der Velden ruim voor (89.80%).  Francis Verbeek: “De nummer 2 Guadeloupe-Beau werd ook super fijn gereden, Kim heeft echt laten zien hoe je een jong paard een vijfjarigeproef laat rijden: niet op druk maar gewoon eerlijk technisch rijden. Met een mooie aanleuning en een goede hoofd/halslengte.

Lordswood Dancing Diamond

Lordswood Dancing Diamond

Ook Lordswood Dancing Diamond is een geweldig paard dat vooral hoge ogen scoorde op de harmonie en aanleg.” Lordswood Dancing Diamond (v.Dancier) werd voorgesteld door Anne-Kathrin Pohlmeier. Het duo scoorde constant goed en negens voor harmonie brachten het totaal op 88.40%.

(Foto’s Hippofoto Team)