04-08-2018 door Ermelo YH

De kleine finale voor zevenjarigen leverde vanmiddag de definitieve lijst van finalisten die morgen de strijd aangaan voor de wereldtitel. Aanvoerder van de kleine finale was de Westfaler voshengst Valparaiso 2 onder de Oostenrijker Wolfgang Himsl. De zoon van Vitalis uit een moeder van Fürst Piccolo kreeg maar liefst een 9 voor zijn aanleg, en met een 8.8 voor harmonie en een 8.2 voor draf, 8.3 voor de stap en 8.5 voor galop liep hij naar 79.207%. Eveneens Westfalen geregistreerd is Brianna (Bvlgari x Rohdiamant), die met 77.286% op plaats 2 belande. Ook deze bruine merrie kreeg een 9 voor aanleg. Het laagste cijfer was voor de stap (7.9) maar mooie cijfers voor de draf (8.4) en de galop (8.8) en een 8.5 voor harmonie.

Het laatste ticket voor de finale werd behaald door Simone Pearce en Nexolia Feodoro (Furstenball x Rosario 37) die naar 77.286% reden. De Hannoveraanse hengst kreeg de beste cijfers voor de draf (8.5), verder toont het scorebord een 7.8 voor de stap en een 8.2 voor de galop. Met een 7.7 voor harmonie en een 8.3 voor aanleg voldoende voor het startbewijs morgen.

Juryvoorzitter Jean Michel Roudier: “We zagen kwaliteitsvolle paarden en ook goede kwaliteit van rijderij. We zijn dus zeer blij dat we deze drie paarden kunnen aanwijzen voor de finale. Dit systeem, waarbij paarden een herkansing krijgen in de kleine finale, is heel fijn voor dit kampioenschap, aangezien jonge paarden soms nogal gespannen kunnen zijn in hun eerste proef en dan hun kunnen niet laten zien. De top 3 van vandaag was echt niet zo goed gisteren en nu toonden ze in in de kleine finale wel degelijk tot de kopgroep te behoren.”

Uitslag

(Foto Hippofoto)

Morgenochtend vindt de finale plaats, die live te volgen is via de FEI Livestream