29-07-2016 door Ermelo YH
Schneider Dorothee,  Sezuan

Schneider Dorothee, Sezuan

Tweevoudig wereldkampioen Sezuan weet ook dit jaar de jury te imponeren. De zwarte zoon van Blue Hors Zack imponeerde vanochtend met zijn fantastische berg op gesprongen galop, waarvoor hij maar liefst een 10 ontving. Ook voor de aanleg als dressuurpaard ontving hij het ultieme cijfer van de jury. Voorzitter Dr. Dietrich Plewa: “Sezuan was vandaag gewoon in topvorm. Het is niet alleen dat hij van natuur heel veel talent en beweging heeft en een zeer correcte galop, maar vandaag klopte ook technisch alles en dat is voor een paard van maar zeven jaar oud erg opmerkelijk. Verder voerde hij alle oefeningen met heel veel expressie en ongedwongenheid uit. En dat is juist wat we willen zien.” Met ook nog een 9.3 voor de draf, een 8.0 voor de stap en een 9.5 voor harmonie, kwam de score voor zijn kwaliteit uit op een schitterende 95.200%. Met een technische score van 81,641% kwam het gemiddelde uit op 88,420% en daarmee gaat de zwarte bij Oldenburg en het DWB goedgekeurde hengst met grote voorsprong aan de leiding.

Knoll Ines,  FBW Fairplay H

Knoll Ines, FBW Fairplay H

Runner up is FBW Fairplay H, een zoon van Fürst Hohenstein die zijn kwaliteitsvolle galop beloond zag worden met een 9! Plewa: “FBW Fairplay H viel vooral op door de manier waarop hij voornamelijk de galopoefeningen uitvoerde. Alles leek heel makkelijk en van zelf te gaan. Hij is erg gefocust op zijn amazone.” Deze Ines Knoll stelde de ruin sympathiek voor en met een 8.5 voor harmonie en aanleg, een 8.3 voor de draf en een 7.8 voor de stap bleef het duo net de nummer 3 voor: Jeanna Hogberg met de SWB’er Fiorucci HT, een zoon van Florencio I.

Hogberg Jeanna, Fiorucci HT

Hogberg Jeanna, Fiorucci HT

Ook deze ruin wist goed te scoren op draf, aanleg en harmonie: driemaal een 8.5! Overall kwam zijn score op 77.619%. Plewa: “Dit duo zit in de training 100% op de juiste weg zit. Het paard is met zijn aandacht altijd bij zijn amazone, wil altijd zijn best doen en Jeanna rijdt hem met het benodigde ‘fingerspitzengefühl’ : op die manier haalt ze het beste in dit paard naar boven.” De jury was tevreden over de kwaliteit van de zevenjarige paarden, die voor het eerst deel uitmaken van het kampioenschap. “Het verschil tussen de paarden onderin het klassement en de toppaarden was redelijk groot, maar met name in de bovenste helft van de ranking was de kwaliteit zeer goed.”

De beste 12 paarden van vandaag zien we terug in de finale op zondag. Morgen strijden de rest van de deelnemers in de kleine finale om de laatste 3 tickets voor de finale.

 

Uitslag

(Foto: Hippofoto)