03-08-2017 door Ermelo YH

Quel Filou

Net als bij hun vijfjarige collega’s, kwam vandaag ook het eerste deel van de zesjarige dressuurpaarden in de baan voor hun kwalificatie. Aan kop in het voorlopige klassement staat Quel Filou, de Oldenburgse Quarterback-zoon (mv. Stedinger) die als driejarige brons op het Bundeschampionat won en datzelfde jaar voor maar liefst 1 miljoen euro werd verkocht op de PSI-veiling. Vorig jaar won Quel Filou de zilveren medaille in Ermelo, toen onder het zadel van Sacha Schulz. Vandaag liet de bruine ruin zien niets aan kwaliteit te hebben ingeboet. Met Severo Jurado Lopez liep hij naar een score van 8.98.

Red Diamant

Susanne Baarup, voorzitter van de jury, toonde zich erg tevreden: “We hebben vandaag echt topkwaliteit paarden in de ring mogen jureren, met name de top 5 maakte indruk. Het eerste paard dat van start mocht, is nog steeds de beste in de tussenstand. Als jury hebben we voornamelijk gelet op de natuurlijke balans en houding, correcte manier van rijden en dat het paard plezier heeft in zijn werk. De vijf beste paarden zijn zeer complete paarden, ze hebben eigenlijk geen minpunten. Het is bovendien mooi om te zien hoe de paarden zijn verbeterd in de afgelopen jaren. De fokkerij heeft duidelijk grote stappen gemaakt.”

Nymphenburgs First Ampere

Tweede in de tussenstand staat Red Diamant (Romanov x Dream Of Heidelberg), die onder de Deense amazone Carina Cassøe Krüth 1/10de lager eindigde op 8.88. De vosmerrie liep een zeer constante proef en werd op de voet gevolgd door de voorlopige nummer 3, de Hannoveraanse hengst Nymphenburg’s First Ampere (Ampere x Weltruhm) onder de Duitse amazone Tessa Frank. De combinatie, die vorig jaar als 9de eindigde in de finale, scoorde 8.86. Susanne Baarup: “De bronzen medaillewinnaar van vorig jaar, Guadeloupe-Beau, was vandaag zeer gespannen in haar galop, hierdoor kwamen de wissels niet tot uiting en dit drukte ook het cijfer voor de harmonie. Erg jammer, want het is duidelijk een zeer talentvol paard die we met plezier een 9.4 voor de draf toekenden.”

Morgenmiddag vanaf 13.30 uur vervolgt de kwalificatie voor zesjarige paarden.

Tussenstand