29-07-2016 door Ermelo YH

 

Severo Jurado Lopez - Fiontini

Severo Jurado Lopez – Fiontini

Vorig jaar klonk het volkslied voor Fiontini, de dochter van Fassbinder die haar volle zus Fiontina toen net achter zich liet.  Severo Jurado Lopez reed de elektrische merrie in de kwalificatiewedstrijd voor zesjarigen opnieuw naar de hoogste score. Met een 9.5 voor de galop, een 9.2 voor de draf en een 8.9 voor de stap toonde ze wederom haar kwaliteit in de basisgangen. Loepzuiver swingde ze door de hoofdarena op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, waar de jury haar met een 8.5 voor de harmonie en een 9 voor de aanleg beloonde. Niemand kon tippen aan de 90.20% op het scorebord. “Ik denk dat we goede kans maken om te winnen zondag!”, aldus de blije Severo.

Kirsten Brouwer - Five Star

Kirsten Brouwer – Five Star

Kirsten Brouwer reed de voshengst Five Star, een zoon van Amazing Star, naar eveneens een zeer mooie score: 87% was het gemiddelde van de nummer 5 van vorig jaar. De top 3 werd gecompleteerd door Sir Olli   (s.Sir Donnerhall) en Ann-Christin Wienkamp, die slecht een fractie achter Five Star eindigde met hun 86.80%. De hengst kreeg een 9 voor zijn galop.

Ann Christin Wienkamp - Sir Olli

Ann Christin Wienkamp – Sir Olli

Juryvoorzitter Maria Colliander gaf aan heel blij te zijn met de collectie zesjarigen die zich rechtstreeks voor de finale plaatsen. “Overall was de kwaliteit erg goed.  De 12 beste paarden hebben allemaal meer gescoord dan 80% en dat vind ik een goede standaard. Sommige op voorhand interessante paarden waren nu wat gespannen, wat de scores drukte, dus ik hoop dat ze in de finale dit nog kunnen verbeteren.”

“Five Star vonden we met name een goed paard vanwege zijn consistente optreden, hij scoort op alle onderdelen goed. Daarnaast wist Kirsten Brouwer hem in het goed frame te presenteren. En de winnares vinden wij een echte atleet. Wellicht reageerde zij nog iets op de entourage en als jury meenden we dat vooral in de draf terug te zien. De merrie was in de galop wat meer relaxt en de draf was goed, maar volgens mij zit wat betreft de laatste gang nog veel meer in dit paard.”

Uitslag

(Foto Hippofoto/Leanjo de Koster)