11-07-2017 door Ermelo YH

De laatste selecties voor de afvaardigingen naar het WK Jonge dressuurpaarden worden de komende weken verreden door diverse landen. We zochten uit welke medaillewinnaars van vorig jaar nog in de race zijn voor een WK ticket voor dit jaar. 

Regerend wereldkampioene Fiontini is afgelopen weekend tijdens de Deense nationale dressuurkampioenschappen opnieuw geselecteerd voor de wereldkampioenschappen. Onder de Spaanse Severo Jerado Lopez gaat ze voor de derde titel op rij. Vorig jaar was Fiontini de absolute publiekslieveling en

Severo Jurado Lopez – Fiontini
© Hippofoto Team

verbaasde het dan ook niemand dat ze de wereldtitel voor de tweede keer mee naar Denemarken nam. Nummer twee van de zesjarigen van vorig jaar is de KWPN gefokte en gekeurde hengst Five Star. Onder Kirsten Brouwer deed hij niet mee aan de selecties voor het WK Jonge dressuurpaarden. Vooralsnog is ook de Oldenburg goedgekeurde Sir Ollie die onder Ann-Christin Wienkamp vorig jaar met de bronzen medaille naar huis ging, ook niet geselecteerd voor het WK. Na het WK verwisselde Sir Olli voor 370.000 euro van eigenaar tijdens de Oldenburger Elite veiling en werd verkocht naar Spanje.

Enkele weken geleden maakte de eigenaresse van wereldkampioene Victoria´s Secret bekend dat haar bewegingswonder niet af kan reizen naar het WK door een blessure. Vorig jaar won Victoria´s Secret onder Beatrice Buchwald op overtuigende wijze de wereldtitel. Kort na het WK werd de merrie verkocht aan Hanna Toosbuy. Voor Duitsland is de nummer twee van vorig jaar Quel Filou geselecteerd voor het volgende selectiemoment. Het Duitse team houdt op 12 juli de tweede selectiedag. Het Nederlandse team beslist aankomend weekend welke combinaties er afgevaardigd worden naar het WK, dit gaat ook spannend worden voor de merrie Guadeloupe Beau. Vorig jaar liep ze onder de Nederlandse Kim van der Velden naar het brons in de finale van de vijfjarigen.