28-07-2017 door Ermelo YH

Nog een ruime week te gaan voordat de zesde editie van de Excellent Dressage Sales losbarst tijdens het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Het is de tweede keer dat de veiling georganiseerd wordt in Ermelo in samenwerking met en ondersteuning van het KWPN. Op donderdag 3 augustus zullen de veilingpaarden worden voorgesteld in een presentatie, op zaterdag 5 augustus is de veiling.

Het worden drukke dagen voor de KWPN-gefokte en in Oldenburg en Rheinland Westfalen goedgekeurde hengst Barroso. Het fokproduct van A.W.G. van Kraaij uit Maasdijk maakt namelijk zijn opwachting in de titelstrijd voor de zevenjarigen en wordt op zaterdag geveild tijdens de EDS. Onder de Belgische Larissa Pauluis liep de imponerende hengst al naar drie overwinningen in de Belgische selecties, waarmee hij zich met gemak selecteerde voor het WK.

Naast het uitzonderlijke bewegingsmechanisme is Barroso ook genetisch nog eens een hele interessante hengst. De moeder van Barroso is een dochter van de belangrijke volbloed Saros xx, die veel goeds gedaan heeft voor de internationale dressuurpaardenfokkerij. Ze is een keur- en prestatie merrie en bracht naast Barroso eerder het Grand Prix-paard Sambuca (v.Democraat) van Christine Traurig en het nationale dressuurpaard Up To You (v.Gribaldi). Via zijn nakomelingen laat Barroso ook al van zich horen, meerdere veulens behaalde al verschillende hoge premies op keuringen.