04-08-2017 door Ermelo YH

Feodoro

Het klassement van de zesjarigen heeft een nieuwe aanvoerder: Feodoro onder Simone Pearce. De Hannoveraanse Fürstenball-zoon scoorde vandaag de eerste 10 bij de zesjarigen. Zijn Australische amazone staat bij de vijfjarigen als vierde geplaatst met de Conen-dochter  Casablanca (mv. Fidertanz) die eveneens een 10 van de jury ontving voor haar krachtige draf. Haar troef van vandaag, Feodoro, ontving dit ultieme cijfer voor zijn uitmuntende stap. Daarna kreeg de zwartbruine de meeste waardering voor de galop en perspectief (beiden een 9.2), de draf werd beloond met een 8.2 en voor harmonie scoorde het duo een 8.5. Het gemiddelde van 9.02 is goed voor de koppositie. Juryvoorzitter Susanne Baarup: “Vandaag hebben we ook weer een goede groep gezien met veel talent en correcte manier van voorstellen. We hebben in Feodoro onze voorlopige winnaar gevonden, een fantastisch paard dat zich heel fijn liet zien. De vorm van de dag is echter altijd bepalend in een wedstrijd en de finale op zondag bevat twee extra wissels en dan komt het echt aan op de details. We kunnen niet wachten tot zondag om te zien of de toppaarden van de kwalificaties hun positie kunnen behouden of dat andere voor een verrassing gaan zorgen.”

Lordswood Dancing Diamond

De Hannoveraanse Lordswood Dancing Diamond (Dancier x Wolkenstein II) ontving van de jury de hoogste waardering voor zijn basisgangen. Onder de Duitse amazone Anne-Kathrin Pohlmeier liep de ruin naar een 9.6 (draf), 9.4 (stap) en een 9.0 (galop). Ook voor perspectief kreeg de zwarte een 9, de 7.9 voor harmonie brengt het gemiddelde naar 8.98, waardoor hij op de gedeelde tweede plaats eindigt met Quel Filou onder Severo Jesus Jurado Lopez. Pohlmeier traint de Dancier-zoon al vanaf zijn derde jaar, en nam ook vorig jaar deel aan het WK. Toen stond het duo derde na de kwalificatie, maar spanning in de finale gooide roet in het eten. Dit jaar zijn er dus nieuwe medaillekansen voor Anne-Kathrin en Lordswood Dancing Diamond, die afgelopen jaar in Warendorf de titel bij de vijfjarigen opeisten. Quote Anne-Kathrin Pohlmeier: “Hier zo een goed resultaat te rijden voelt natuurlijk super. Lordswood Dancing Diamond ging vandaag voor me vechten, echt een fijn paard. Hij doet gewoon alles. Ik heb met zo een goed resultaat geen rekening gehouden, maar wel stiekem gehoopt. Nu ga ik me helemaal op het finale focussen.”

De Australische Briana Burgess reed de KWPN-gefokte Gerion (Jazz x Don Primero) naar de vierde plaats (8.94) voor Carina Cassøe Krüth en de DWB-geregistreerde Romanov-dochter Red Diamant (8.88).

De top 12 van het klassement verdient automatische een startbewijs voor de finale op zondag. De beste 3 uit de kleine finale van morgen worden daaraan nog toegevoegd.


Uitslag

(©Hippofoto)