03-08-2018 door Ermelo YH

Fuersten Look

De tweede dag van het WK voor Jonge Dressuurpaarden startte vanochtend vroeg met de kwalificatie van de zevenjarige dressuurtalenten. Adelinde Cornelissen en  KWPN-hengst Governor-STR (Totilas x Jazz) wonnen vorig jaar het zilver bij de zesjarigen en zetten koers op een medaille. Na een zeer imponerend optreden toonde het scorebord een 9.2 voor de taktmatige draf, de zuivere stap werd beloond met een 9 en de ruime galoppade leverde een 9,4 op het scorebord. Met een 8,5 voor harmonie en maar liefst een 9.5 voor aanleg was hij daarmee overtuigend de beste van vandaag. De score voor de techniek bracht het gemiddelde op 83.257%.

Glamourdale

De KWPN-hengst Glamourdale wist onder de Britse amazone Charlotte Fry vervolgens de eerste 10’en van de dag te scoren. Zijn van de grond af ketsende galop werd beloond met dit ultieme cijfer, net als de aanleg voor dressuurpaard. De zoon van Lord Leatherdale uit een moeder van Negro nam de leiding over met onder meer een 9,8 voor zijn imponerende draf, een 7,5 voor de stap en een 9.6 voor harmonie. De 85.070% was lang genoeg voor de leiding in het klassement. Maar even later deelde de jury wederom 2 x een 10 uit, dit keer aan de draf en de aanleg voor het talent Fuersten-Look (Fürstenball Old x Londonderry) onder Isabel Freese. Een 9.5 voor de stap en een 9.0 voor de galop en harmonie bracht het gemiddelde van kwaliteit en de

Heiline’s Danciera

score voor techniek op 86.600%, goed voor de winst.

De Deense Carina Cassoe Krüth wist zich vervolgens nog tussen dit duo te plaatsen met de Deens geregistreerde Heiline’s Danciera, eveneens een zoon van Fürstenball (mv.De Niro). Ook voor deze krachtpatser een 10, en wel voor de aanleg. Harmonie werd beloond met een 9.8. Met een 9 als laagste cijfer – voor de stap – toch ook een droomrapport met een 9.7 voor zowel draf als galop. De 85.343% leverde plaats 2 op. De beste 12 zien we terug in de finale zondag, morgen vindt de kleine finale plaats waarvan de beste drie eveneens een startbewijs voor de finale verdienen.

Voorzitter van de jury Quote Jean Michel Roudier: “Allereerst wil ik zeggen dat de organisatie echt geweldig is, wat een fantastisch evenement. In deze groep hebben we bovendien een gedroomd team van juryleden en het was heerlijk om zo’n hoog niveau dressuur te zien. Dit had ik niet verwacht, wat een aangename verrassing! De beste paarden zullen ons zeker een spannende finale gaan bezorgen. Wie de winnaar wordt, is maar afwachten. Ze zitten allemaal dicht bij elkaar en hebben verschillende kwaliteiten, maar in het algemeen zijn het zeer goede ruiters én paarden. We hebben genoten vandaag en kregen enkele keren kippenvel, dat zegt wat met dit mooie weer!”

Uitslag

(Foto Hippofoto)