28-07-2016 door Ermelo YH

D12 National Dressage Competition for 4 yearsDe rubriek voor vierjarige hengsten is vanmiddag gewonnen door Fürst William (Fürst Wilhelm x Lord Sinclair I) onder Severo Jurado Lopez. De stoere bruine hengst liep ogenschijnlijk fluitend door de proef, die met maar liefst 92% werd beoordeeld. Juryvoorzitter Mariette Sanders-Gansewinkel was laaiend enthousiast over de Oldenburger hengst. “Dit paard heeft zoveel potentie, je ziet nu al de kwaliteit voor het zwaardere werk! In de uitgestrekte stap had de hengst meer overstap mogen tonen, maar met deze kwaliteit een 8. De lichtvoetige draf krijgt een 9. De galop is uit het boekje: het is dat we geen 11 mogen geven, dus krijgt hij een 10. Severo heeft de hengst fantastisch voorgesteld, en gaande weg de proef werd de harmonie nóg beter: een 9.5. Wat een talent dit paard, voor zijn aanleg geven we een 9.5!

D12 National Dressage Competition for 4 yearsAdelinde Cornelissen reed KWPN’er Henkie (Alexandro P x Upperville) naar het geweldige percentage van 91% waarmee ze nipt tweede werd. Ook voor deze bruine de prachtige scores van een 9.5 voor de stap en de galop, een 9 voor de draf en de aanleg en een 8.5 voor de harmonie. “Henkie toonde veel expressie in draf, zijn stap is een schoolvoorbeeld. De galop is fantastisch.” De derde plaats was voor de Britse amazone Charlotte Fry en Hey Joe (Diego x Lord Leatherdale). Deze KWPN-gefokte bij het NRPS goedgekeurde hengst imponeerde met zijn draf (9) en galop (9), maar moest wat toegeven op de stap (6.5). Voor submission prijkte er zelfs een 9.5 op het scorebord, de aanleg kreeg een 8.5.

D12 National Dressage Competition for 4 yearsEn dus reden deze 3 hengsten de ereronde, met Fürst Wilhelm op kop. Severo Jurado Lopez was trots op zijn bruine toekomsttalent. “Het is een geweldig paard, hij heeft zó veel potentie. Hij is ook een feest om te rijden: je gaat er op zitten en hij doet het gewoon. Echt genieten!

Uitslagen

(Foto: Hippofoto Team/Digishots)