04-08-2017 door Ermelo YH

Van Lierop Robin, NED, Finja

Vanmorgen werd de Intermediaire I op het Longines FEI World Breeding Dressage Championships voor jonge dressuurpaarden verreden. Robin van Lierop plaatste zich gisteren met zijn Finja (v.Flatley) net niet voor de finale en nam vandaag direct sportief revanche: met 71.009% bleef hij de andere starts voor en pakte hiermee de winst. De Nederlandse ruiter was zichtbaar tevreden: Robin : “Het ging een stuk beter dan gisteren. Helaas was ik gisteren wat te gemakkelijk en dan sluipen er toch wat foutjes in. De druk was vandaag wat hoger, want ik wilde graag laten zien wat dit paard in huis heeft. Er was al duidelijk een verschil met gisteren, maar er zit zeker nog meer in. Desalniettemin ben ik heel blij met dit resultaat en dat als afsluiter sportief heb kunnen revancheren.”

Op plaats twee volgden de combinatie Nicolas Wagner en de Hannoveriaanse Quater Back Junior (Quaterback x Bonheur) voor Luxemburg. Het duo scoorde 70.526%. Op gepaste afstand volgde Wendy Van den Diessen-Boogaard met de KWPN-gefokte Evanel’s Blackie W (Painted Black x Hofnar), de combinatie zette een score van 67.851% neer.

Vanavond volgt de CDI1* Kur op muziek om 19.00. Daarin verschijnen de tien best geplaatste combinaties in de Prix St. George van gisteren.

Uitslag

Startlijst CDI* Kür 

(©Hippofoto)