05-08-2017 door Ermelo YH

Everdale

Stallions of the Year, de rubriek voor goedgekeurde hengsten op Prix st. Georges-niveau, blonk uit in diversiteit. Uit negen deelnemende combinaties, acht nationaliteiten, zeven verschillende stamboeken, kon de KWPN-hengst Everdale (v.Lord Leatherdale) als winnaar worden gekroond. De tweede plek was voor de internationaal debuterende KWPN-hengst Dark President’s D&R (v.Wynton).

Everdale liep een Prix st. Georges die 72,85% opleverde. Met veel macht ging de zwartbruine hengst door de drafverruimingen, in de zijgangen viel de gedragenheid op. “Hij voelde echt fantastisch”, vertelt Charlotte Fry. “Everdale houdt van de aandacht in zo’n grote arena. De draf voelde vol energie, de series waren foutloos, al was hij misschien wat scherp.”  Meteen na afloop vertelt Fry dat het niet Everdale is waarmee zij afreist naar het Jeugd-EK in Roosendaal, maar zijn meer geroutineerde stalgenoot Dark Legend (v.Zucchero).

Dark President D&R
De KWPN-hengst Dark President D&R werd  met 71,93% nipt tweede. Onder Glock-ruiter Riccardo Sannavio ging de hengst met veel front bijzonder expressief door de draftour heen. Vooral in de drafverruimingen laat de hengst zijn kwaliteiten optimaal zien. Kleine foutjes in beide series voorkomen dat de Dark President D&R voorbij Everdale gaat.

Uitslagen

(©Hippofoto)