06-08-2017 door Ermelo YH

Dark President

De Stallions of the Year, een rubriek voor goedgekeurde hengsten op Lichte Tour-niveau, vervolgde met een kür op muziek in het hoofdstadion. Tussen de finale van de vijfjarigen en de zesjarigen in, was het de charmante Dark President D&R die van zich liet horen door het hoogste resultaat binnen te slepen. Waar er in de klassieke proef nog een tweede plek in het verschiet lag, deed de Wynton-zoon er nu een schepje bovenop door de kür op muziek te winnen. De KWPN-hengst Everdale, gisteren nog goed voor de overwinning, moest het doen met de tweede plaats.

Dark President (v.Wynton), liep onder Glock-ruiter Riccardo Sanavio met bijzonder veel overtuiging door de kür op muziek heen. Het was pas de eerste kür op internationaal niveau, maar de hengst weet zeker al te imponeren in de drafversterkingen, expressieve drafappuyementen en zijn prachtige silhouet. Met de oortjes erop liep hij een zo goed als foutloze kür. Aan het applaus moet de stoere hengst, die met een mooi voorbeengebruik door de drafreprise heengaat, misschien nog wat wennen. Met 74,87% stond de zwarte hengst aan kop.

Geweldig paard
“Ik was heel blij met hem. Hij gaat steeds beter, elke wedstrijd weer. We zijn nog maar kort een combinatie en ik kan merken dat ik hem steeds beter leer kennen en hij mij. Ik hoop dat we dit gevoel door kunnen zetten, een geweldig paard!”, besluit een tevreden Riccardo Sanavio

Stuivertje wisselen
Lord Leatherdale-zoon Everdale liep in de Prix st. Georges nog naar een mooie overwinning, maar in de kür op muziek moest de zwartbruine hengst een plekje toegeven.  Op de tonen van Daddy Cool liet de door Charlotte Fry voorgestelde hengst zijn mogelijkheden zien. Vooral in de pirouettes toont de hengst, die ook in de fokkerij goede zaken doet, zijn vermogen tot verzamelen. Het verschil met de winnaar blijkt klein, 74,23% voor de hengst van Van Olst Horses.

 

Uitslagen