04-04-2022 door admin_responsive

Save the date!

Van 8 tot en met 11 september 2022 is de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’. In Ermelo strijden de beste vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden om de wereldtitels. U bent er toch zeker ook bij?

We zijn er trots op dat het WK Jonge Dressuurpaarden dit jaar weer op Nederlandse bodem is! Na drie jaar afwezigheid keert het kampioenschap terug naar de terreinen van het Nationaal Hippisch Centrum. In 2019 was het WK voor het laatst in Ermelo.

In 2020 ging het WK in Verden niet door vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Het kampioenschap zou eigenlijk vorig jaar augustus al plaatsvinden in Ermelo, maar vanuit de organisatie van Verden kwam het verzoek om het WK in 2021 in Duitsland te houden. Daarmee hebben we ingestemd. Van de FEI hebben we de toezegging gekregen dat het WK Jonge Dressuurpaarden in 2022, 2023 én 2024, dus drie jaar achtereen, naar Nederland komt.

De datum is verschoven naar 8 tot en met 11 september 2022. Dan staat Ermelo dus in het teken van de titelstrijd tussen ‘s werelds beste jonge dressuurpaarden. We hebben er veel zin in hopen u ook dit jaar weer te mogen verwelkomen.

Graag tot ziens in Ermelo!

Foto: Dirk Caremans