13-04-2017 door Ermelo YH

De FEI heeft zich uitgesproken over de locaties voor 2019 en 2020: n.a.v. het bid van de Stichting WK Jonge Dressuurpaarden heeft zij besloten om voor 2019 het evenement aan Nederland toe te wijzen, in 2020 wordt het WK georganiseerd in het Duitse Verden.

Jarenlang was het Duitse Verden de basis voor het WK. De organisatie bouwde het evenement uit tot een ware publiekstrekker. In 2016 kwam het wereldkampioenschap voor het eerst na bijna 20 jaar in Duitsland weer naar Nederland en vond plaats van 28 t/m 31 juli in Ermelo. Duizenden bezoekers van over de hele wereld trokken naar het Nationaal Hippische Centrum in Ermelo om te genieten van het jonge dressuurtalent.

“In 2015 waren we heel erg blij dat de organisatie van het WK naar het KWPN en de KNHS ging en dat we daarmee het wereldkampioenschap in Nederland mochten organiseren. De eerste editie was meer dan geslaagd en de organisatie was er dan ook snel over uit dat we weer in de race wilde voor een vervolg na 2018. We hadden als ‘concurrent’ Verden, dus we kijken er naar uit om toch nog een extra jaar dit prachtige evenement in Ermelo te mogen organiseren”,  aldus Joris Kemperman namens de organisatie.

Bestuursvoorzitter Aat Both: “We hebben begrip voor de keuze van de FEI om dit evenement te laten rouleren en nemen ook in 2019 de organisatie graag op ons. Wij zullen er alles aan doen om het WK ook de komende drie jaren tot een groot succes te maken. Graag feliciteren wij de organisatie in Verden dat het WK Jonge Dressuurpaarden in het jaar 2020 weer daar gehouden zal worden en wensen hen heel veel succes met de organisatie.”

De Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses  vindt dit jaar plaats van 3 tot en met 6 augustus in Ermelo.