26-08-2022 door Ermelo YH

Het WK Jonge Dressuurpaarden vindt plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, waar onder meer de KNHS en het KWPN zijn gehuisvest. Vrijdag 26 augustus, is bij één merrie op het KWPN-centrum in Ermelo droes vastgesteld. Alle paarden op het KWPN-centrum worden tweemaal daags getemperatuurd, op dit moment is er bij geen enkel paard koorts geconstateerd. Om alles uit te sluiten worden de stallen niet gebruikt tijdens het WK Jonge dressuurpaarden.

Op het KWPN-centrum worden nu in overleg met het Veterinair Paardencentrum Kootwijkerbroek en prof. Marianne Sloet alle voorzorgsmaatregelen in acht genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Hierbij wordt het droesprotocol strikt nageleefd, wat onder meer inhoudt dat de mest van het KWPN-centrum gescheiden wordt opgeslagen en afgevoerd. Tevens wordt het KWPN-terrein middels hekken afgezet, zodat er ook geen bewegingen kunnen plaatsvinden van het KWPN-centrum naar het terrein van het Nationaal Hippisch Centrum en vice versa. Op deze manier kunnen ook de overige activiteiten op het NHC verantwoord doorgang vinden.

Na het eindexamen van de EPTM-merries op donderdag 1 september, worden de stallen op het KWPN-centrum grondig gereinigd en door een gecertificeerd bedrijf ontsmet.