18-12-2020 door Ermelo YH

Volgend jaar stond van 26 t/m 29 augustus het Longines FEI/WBFSH Dressage World Breeding Championships for Young Horses gepland op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. In 2020 zou het WK in het Duitse Verden georganiseerd worden. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kon dit helaas niet doorgaan.

Onlangs kregen wij als organisatie van de Duitse FN  het verzoek of het WK Jonge Dressuurpaarden in 2021 door Duitsland in Verden georganiseerd zou kunnen worden.  Wij begrijpen de situatie en steunen onze collega organisatoren en hebben daarom besloten om de FEI te berichten dat wij akkoord zijn dat in 2021 het WK Jonge Dressuurpaarden in Duitsland georganiseerd gaat worden.

Het WK Jonge Dressuurpaarden zou drie jaar achtereen in Nederland georganiseerd worden, en wel van 2021 t/m 2023. Nu de 2021-editie in het Duitse Verden plaatsvindt hebben wij van de FEI de toezegging gekregen dat in 2022, 2023 én 2024, dus drie jaar achtereen, het WK Jonge Dressuurpaarden weer naar Nederland  komt. In 2022 zal het Nationaal Hippisch Centrum van 4 t/m 7 augustus in het teken staan van de titelstrijd tussen s’werelds beste jonge dressuurpaarden.

Het is het einde van het jaar. De organisatoren van het WK Jonge Dressuurpaarden wensen u ondanks de beperkingen mooie kerstdagen toe en een goed uiteinde toe. Let op elkaar en wees voorzichtig.