24-04-2018 door Ermelo YH

Over precies 100 dagen gaat het Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses van start op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Deze derde editie op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo gaat ongetwijfeld weer voor mooie sport zorgen. Op donderdag 2 augustus verschijnt de eerste deelnemer in de baan.

Kampioenschap
Wat een schitterende kampioenen konden we vorig jaar huldigen: Lordswood Dancing Diamond kreeg maar liefst twee 10’en van de jury. Don Martillo liep eveneens naar een excellente score van 9,74 gemiddeld en Fiontini scoorde een hattrick door het kampioenschap voor het derde jaar op rij op te eisen. Dit jaar worden de kwalificaties per leeftijdscategorie op één dag verreden, allen in de hoofdring op het centrum.  Op donderdag staat de kwalificatie voor vijfjarige dressuurtalenten op het programma, vrijdags strijden de zes- en zevenjarige paarden om een plek in de finale. Op vrijdag is ook de kleine finale voor de vijfjarigen, deze rubriek wordt voor de zes- en zevenjarigen op zaterdag verreden. Op zaterdag strijden de vijfjarige finalisten om het eremetaal, op zondag wordt bepaald wie de medailles verdelen bij de zeven- en zesjarigen.

Divers programma
Natuurlijk kent het programma ook dit jaar weer een aantal mooie rubrieken buiten het wereldkampioenschap om. Zo kunt u op donderdag en vrijdag genieten van het talent in de diverse CDI-1*-wedstrijden. Zaterdagavond vindt de Excellent Dressage Sales veiling plaats, waarbij kwaliteitsvolle dressuurpaarden en dressuurveulens onder de veilinghamer komen. En een andere mooie rubriek die op het programma staat is de Stallions of the Year. Vorig jaar blonk deze wedstrijd voor goedgekeurde hengsten op Prix st. Georges-niveau uit in diversiteit: negen deelnemende combinaties, acht nationaliteiten en zeven verschillende stamboeken waren vertegenwoordigd in Ermelo. Ook dit jaar rekenen wij op weer een fraai deelnemersveld!

Tickets
Vanuit de hele wereld kwamen dressuurliefhebbers naar Ermelo om het WK bij te wonen. Met over het hele terrein een gezellige drukte en een uitverkochte hoofdtribune op zaterdag en zondag hebben we vorig jaar in totaal ruim 20.000 bezoekers mogen verwelkomen.  Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om genummerde zitplaatsen te bestellen. Kies hiervoor zitplaatsen op de hoofdtribune (lange zijde).  Verzeker uzelf van een plek en bestel nu uw tickets op www.ermeloyh.com. Voor KWPN- en KNHS-leden geldt een korting in de voorverkoop.