25-04-2017 door Ermelo YH

Over precies 100 dagen gaat het Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses van start op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Het is de tweede keer dat het WK in Nederland georganiseerd wordt. Na een weergaloos succes in 2016 kijkt de organisatie uit naar de tweede editie van het WK in Ermelo. Op donderdag 3 augustus verschijnt de eerste deelnemer in de baan.

Meer deelnemers
Er is in het programma ruimte gecreëerd voor meer deelnemers dan in 2016. Dit was nodig gezien de grote internationale interesse om deel te nemen aan het evenement. De voorrondes van de vijf- en zesjarige paarden worden dit jaar opgesplitst over twee dagen zodat er meer combinaties kunnen deelnemen. Op zaterdag strijden de zevenjarige finalisten om het eremetaal, de zondag wordt afgesloten met de zinderende finale voor vijf- en zesjarige paarden.

Rubriek voor oud-deelnemers
De organisatie is voornemens om een rubriek voor oud-deelnemers aan het programma toe ge voegen. Paarden van acht jaar of ouder die al eens meegedaan hebben aan het wereldkampioenschap kunnen dan wederom aan de start verschijnen in een internationale rubriek. Binnenkort volgt hierover meer informatie. Een andere mooie rubriek die op het programma staat is Stallions of the Year. Vorig jaar mocht deze categorie rekenen op een groot aantal internationale deelnemers die streden op Prix St. Georges niveau. Tweede editie EDS Na afloop van de WK finale voor zevenjarige dressuurpaarden vindt de Excellent Dressage Sales veiling plaats, waarbij kwaliteitsvolle dressuurpaarden en dressuurveulens onder de veilinghamer komen. Het EDS-team bestaat uit Nico Witte, Joop van Uytert, Tim Coomans en Joep Schellekens.

Recordaantal bezoekers
Vorig jaar kwam er een recordaantal bezoekers af op het WK, twee weken voor aanvang van het evenement waren de genummerde zitplaatsen reeds uitverkocht. Het is nu mogelijk om entreekaarten (genummerde zitplaatsen) te bestellen voor het FEI WK voor vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden 2017 via www.ermeloyh.com. Voor KWPN- en KNHS-leden geldt een korting in de voorverkoop.