11-09-2022 door Ermelo YH

Het Longines FEI/WBFSH Dressage World Breeding Championships zit erop. Er zijn fantastische wereldkampioenen gehuldigd bij de vijf- zes, en zevenjarige dressuurpaarden en daarnaast hebben de vele bezoekers ook kunnen genieten van vierjarige talenten en hun oudere collegas in de Grand Prix.

Andries van Daalen, voorzitter KWPN en lid van het Stichtingsbestuur van het WK Jonge Dressuurpaarden, blikte tijdens de afsluitende persconferentie terug op vier dagen prachtige sport met fantastische dressuurtalenten. “Dat dit wereldkampioenschap voor jonge paarden een kweekvijver is voor toekomstige medaillewinnaars bewezen Glamourdale en Hermes, die met hun amazones Charlotte Fry en Dinja van Liere onlangs het goud en brons pakten op het WK in Herning. Wat was het een prachtig weerzien met deze wereldtoppers gisteravond, tijdens de speciale huldiging.”

Strijd der stamboeken

Het WK is bij uitstek een sportieve strijd tussen de diverse stamboeken. Maar liefst 26 stamboeken waren hier in Ermelo vertegenwoordigd, met als koplopers het KWPN en Oldenburg. In totaal kwamen er 175 paarden aan de start waarvan 125 paarden meestreden om de wereldtitels, uitkomend voor 26 landen. Over vier dagen genoten circa 21.000 bezoekers van mooie sport. Zij konden 60 standhouders bezoeken. 350 personen verleenden hun medewerking aan dit evenement en circa 60 man geaccrediteerde pers deed verslag van dit WK.

Feest
Andries: “De organisatie is alle sponsoren zeer veel dank verschuldigd voor hun bijdrage aan het slagen van dit wereldkampioenschap. Zonder hun hulp was het organiseren van dit dressuurfestijn niet mogelijk geweest. Uiteraard ook zeer veel dank aan alle medewerkers en vrijwilligers voor hun tomeloze inzet om er gezamenlijk weer een feest van te maken. Wij hopen ook in de toekomst weer te mogen rekenen op hun steun.”

Volgend jaar weer!
In 2023 staat dit prachtige evenement weer op de kalender. Van 3 t/m 6 augustus kunnen staat Ermelo weer vier dagen bol van het mooiste dat de dressuurpaardenfokkerij ons te bieden heeft. We hopen u volgend jaar dan ook allemaal weer te mogen begroeten tijdens de Longines FEI/WBFSH Dressage World Breeding Championships in Ermelo. See you in Ermelo!

Foto: Dirk Caremans/HippoFoto.be