26-07-2019 door Sandra Karman

Vorig weekend was de ontknoping van de internationale dressuurstrijd in Aken, het Wimbledon van de paardensport dat gekenmerkt wordt door deelname van de absolute wereldtop. Mooi om te zien dat veel van deze gelouterde ruiters en amazones hun jonge talent zadelen om in Ermelo een gooi te doen naar de medailles bij de wereldkampioenschappen voor vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden! Zo werd Dorothee Schneider vorig week fraai tweede in de Kür op muziek met haar topper Showtime FRH, in Ermelo komt ze aan de start met de vijfjarige Oldenburger Dante’s Hit. Dorothee was eerder drievoudig wereldkampioene met de hengst Sezuan, dus ze zal gebrand zijn op een goed resultaat met haar nieuwe troef. De Britse Charlotte Fry reed de KWPN-hengst Dark Legend naar de 15de plaats in de Kür in Aken. Vorig jaar won KWPN-hengst Glamourdale onder haar zadel de wereldtitel bij de zevenjarigen, volgende week komt ze in actie met de hengst Inclusive. Pakt ze weer het goud?

De Duitse Eva Möller won vorig jaar brons met Candy OLD, het was haar zesde medaille op een WK voor Jonge Dressuurpaarden. Wellicht wint ze in Ermelo haar zevende? Ze zal haar best doen met de vijfjarigeWestfalers Espe en Valverde. De eveneens voor Duitsland rijdende Helen Langehanenberg behaalde vier WK-medailles, onder meer goud met Damon Hill waarmee ze later zeer succesvol op het allerhoogste niveau succesvol was. Bij de zesjarigen start ze de Deens gefokte Straight Horse Ascenzione.
Ook Severo Jurado Lopez was de aflopen jaren zeer succesvol in Ermelo. Vorig jaar won hij het goud met de zesjarige d’Avie (HANN), in 2017 won hij maar liefst twee medailles: goud met de imponerende Fiontini (DWB) met wie hij een jaar eerder zilver won en brons met Quel Filou (Oldbg). Met d’Avie zal hij ook dit jaar zijn zinnen hebben gezet op de gouden plak.
Andreas Helgstrand is grootverdiener als het gaat om de wereldkampioenschappen voor de jonge dressuurpaarden. Meerdere van zijn paarden verdienen een medaille, zelf stond hij maar liefst zeven keer op het podium! Zo won hij vorig jaar nog goud met de vijfjarige Westfaler Revolution, in 2017 was er het zilver met Ferrari IKD. Dit kampioenschap heeft hij drie ijzers in het vuur met de vijfjarige Queenparks Wendy, de zesjarige Zhaplin Langholt (beiden DWB) en de vijfjarige KWPN’er Jovian.
Adelinde Cornelissen imponeerde jarenlang op het hoogste niveau met haar stoere Jerich Parzival. Zowel in 2018 als in 2017 won ze de gouden medaille met de KWPN-hengst Governor Str. De KWPN-hengst Henkie is komende week haar sportieve partner in de jacht op een medaille. Haar landgenoot Hans Peter Minderhoud wist maar liefst vijf medailles op het WK te winnen, tweemaal met de Westfaler hengst Florencio en tweemaal met de Oldenburger Rübels. In Ermelo komt hij aan de start met de KWPN-hengst In Style.
En dat zijn nog lang niet alle toppers die op de startlijst staan. Nieuwsgierig naar al het talent in Ermelo? Boek dan nu een ticket en graag tot volgende week!