09-09-2022 door Ermelo YH

KWPN-hengst Kjento (Negro x Jazz), gefokt door A.J. van Os, is zijn optreden op de Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses goed begonnen. Onder de kersverse dubbel wereldkampioene van Herning, Charlotte Fry, won de wereldkampioen bij de zesjarigen van vorig jaar vandaag de kwalificatieproef voor de zevenjarigen presented by Helgstrand Dressage.

De mooie zwarte hengst van Van Olst Horses is in vorm en een herhaling van zetten lijk dit jaar dan ook tot de mogelijkheden te behoren. Kjento’s amazone Lottie Fry houdt een slag om de arm, maar wilde wel toegeven dat Kjento nog meer in zijn mars heeft. “Hij voelde heel goed aan,” zei ze. “Het is uiteraard een hele grote stap van de zes- naar de zevenjarigen. Het is echt een heel stuk moeilijker, maar hij voelde heel goed aan in de proef. Hij was heel overtuigend en hij geniet echt van het publiek en grote arena’s. Ik vond het een goede proef. Ik kijk uit naar de finale en ik denk hij ook,” lacht Fry. “Ik denk dat we zelfs nog wat meer power kunnen vragen op zondag.”

Rheinlander Escamillo
Kjento won met 84.415%. De imponerende Rheinlander Escamillo (Escolar x Rohdiamant) werd tweede met 82.965% onder de Spanjaard Manuel Dominguez Bernal (ESP). Kimberley Davis-Slous is de eigenaresse van de door Gestüt Tenterhof gefokte bruine hengst.

Op de derde plaats eindigde de door Stefanie Löhmann gefokte Oldenburger Destello OLD (Dimaggio x Fürst Fugger). Onder de Duitse Beatrice Hoffrogge liep de bruine hengst van Sophie Fabri naar 80.015%.

Finale op zondag
De kopgroep bij de zevenjarigen vandaag was sterk en de finale op zondag belooft dan ook een spannende strijd te worden. De finale van de zevenjarigen begint zondag om 9 uur in de hoofdring.

Bekijk hier de totale uitslag.
Foto: Dirk Caremans/HippoFoto.be