29-07-2016 door Ermelo YH

Freese I-Vitalis-ERME16L09120Vitalis won vanmiddag de Stallions of the Year rubriek op Prixes St Georges-niveau overtuigend onder zijn Noorse amazone Isabel Freese (74.298%). De voshengst, vader van de getalenteerde winnares van de kwalificatie van de vijfjarigen gisteren Victoria’s Secret, liet zien waar deze merrie haar kwaliteiten vandaan heeft. De Vivaldi-zoon maakte wat foutjes maar toonde zijn talent voor de toekomst.

Vitalis was de reserve kampioen van de NRW-Hauptkörung in Westfalen Duitsland 2009 en nam zelf ook deel aan het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Verden. Juryvoorzitter Jacques van Daele: “Er was veel kwaliteit in deze rubriek, maar Vitalis stak er met kop en schouder bovenuit. Hij scoort goed in de basisgangen. Vandaag was hij iets eng in de hals maar als dat beter wordt in de Kür morgen dan scoort hij zo 80%. Zoveel kwaliteit en lichtheid in het werk: van zo’n paard ga je echt op het puntje van je stoel zitten.”

Ann-Christin Wienkamp werd tweede met Royal Classic, een zoon van Royal Highness.  Het duo liep naar 70.526% en bleef zo Stefanie Wolf en Rocky Lee (v.Rock Forever) voor (69.912%). Van Daele: “Een paar hengsten waren wat afgeleid vandaag, maar de kwaliteit was goed. Wat ik heel mooi vind is dat we op dit evenement de jongste paarden in actie zien, maar ook zien hoe hun voorgangers zich hebben doorontwikkeld. Ik heb zes jaar in Verden de jonge paarden gejureerd, en dan vragen mensen zich altijd af hoe het daarna met die paarden verder gaat. Nou die zien ze hier nu terug, en ze bewijzen dat ze er staan. Een aaneenschakeling van de heel jonge paarden naar de toekomst.”

Morgen zijn deze acht jaar en oudere hengsten te bewonderen in hun Kür op muziek.

Uitslagen

(Foto: Hippofoto)