07-07-2016 door Ermelo YH

Het prestigieuze FEI Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden komt eraan. Van 28 tot en met 31 juli 2016 vindt het kampioenschap plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Sport en fokkerij komen samen, om zo vierdagen lang  het middelpunt van de hippische wereld te vormen.

Nieuw koningsnummer
Behalve de rubrieken voor vijf- en zesjarige dressuurpaarden,is er dit jaar een nieuw koningsnummer toegevoegd aan het programma. Zevenjarige dressuurpaarden maken voor het eerst hun opwachting tijdens dit WK. Zij doen dit in een proef op Lichte Tour-niveau. Buiten het wereldkampioenschap is er ook een rubriek voor vierjarige hengsten en vertonen de acht jaar en oudere hengsten hun kunnen in hun eigen categorie,  de Dressage stallions of the year.  In de vooravond van de grote finales voor zes- en zevenjarigen op zondag, is er de EDS-veiling met steun van het KWPN. Doorgewinterd Grand Prix-paard tot en met veulens uit bijzondere stammen gaan onder de hamer. Onder hen toekomstig grootheden, bekijk dus snel het programma en de collectie.

Broedplaats voor succes
Het kampioenschap dat voorgaande jaren in het Duitse Verdenwerd georganiseerd, is al jaren een broedplaats voor later succes. Al tijdens de eerste editie in 1999 wordt megavererverSandro Hit gehuldigd als wereldkampioen. Zijn weergaloze invloed in sport en fokkerij is evident. De Niro-zoonDevereux, recent Europees kampioen bij de GP-U25, mocht in 2006 het hoogste schavot betreden. Olympiade-paarden Painted Black (v. Gribaldi), Uzzo (v.Lancet) en Damon Hill (v. Donnerhall) zetten de eerste schreden van hun indrukwekkende internationale loopbaan op het WK voor Jonge Dressuurpaarden.

Save the date
Wilt u ook getuige zijn van al dat jonge toptalent tijdens hun eerste stappen op het internationale dressuurpodium? Noteer dan 28 tot en met 31 juli in uw  agenda en bestel direct tickets via de website. www.ermeloyh.com