06-08-2023 door Ermelo YH

De winnaars van de Grand Prix Total Hope met de Noorse Isabel Freese zijn ook in de CDI3* Grand Prix Special prestented by Helgstrand Dressage de overduidelijke winnaars. Met een score van 75, 68% mochten zij als eerste opstellen. Het WK voor Jonge dressuurpaarden is bekend terrein voor deze combinatie, in 2019 behaalde zij al een bronzen medaille bij de zevenjarige dressuurpaarden. De hengst is gefokt door Christine Arns-Krogmann en in eigendom van Lone Boegh-Henriksen en Paul Schockemöhle.

Het podium in de Grand Prix Special is gelijk aan de Grand Prix van gisteren. Charlotte Fry stuurde haar schimmelruin Especial (Everdale x Vivaldi), gefokt en in eigendom van Van Olst Horses, naar een tweede plaats met 72,23% en Borja Carrascosa werd derde met Sir Hubert B (Sir Heinrich OLD x Florenstan I), gefokt door Hubert Brinkmann en in eigendom van de ruiter zelf, met percentage van 71,55%.

Sterke top drie
Juryvoorzitter Olivier Smeets roemt de constantheid waarmee Total Hope OLD door de proef gaat. ‘De hengst is geconcentreerd op zijn amazone en voert alle oefeningen met veel gemak uit. Especial van de ervaren Charlotte Fry heeft veel balans in de proef ondanks zijn jonge leeftijd. Borja Carrascosa reed een goede proef waarbij het gemak waarmee de moeilijkste oefeningen uitgevoerd worden een highlight is! Het deelnemersveld was vandaag erg sterk en was er veel publiek aanwezig om deze ruiters aan te moedigen.’

Olympische Spelen als droom
De 75.68% bezorgde Isabel Freese en haar Total Hope OLD niet alleen een unanieme zege, maar ook een PR. “We hebben natuurlijk nog niet heel veel Grand Prix Specials gereden, maar dit was wel de beste tot nu toe. Hij voelde super aan vandaag, nog weer beter dan gisteren. Het was lichter en meer ontspannen.” Voelde het in de ring aan als de winnende rit? “Ja eigenlijk wel. Ik begon en dacht, ah je bent goed bij de les en hij voelde heel soepel. Dan ga je er als ruiter ook echt van genieten in de ring. Ik ben heel trots op hem. Zoals ik gisteren zei is Ermelo de generale repetitie voor het EK. Ik ben echt opgelucht dat het zo ging. Natuurlijk zijn er altijd wat kleine dingetjes, maar ik ga nu met veel vertrouwen richting Riesenbeck. Hopelijk kunnen we daar ook een goed resultaat neerzetten en maken we een kans op een single ticket voor Parijs. De Olympische Spelen is de droom van elke ruiter en ik zou daar graag Noorwegen vertegenwoordigen. Dat is ons grootste doel!”

WK gangers
Naast het succes van Total Hope is het ook een weerzien met oude WK gangers in deze rubriek. De merrie Haute Couture (Connaisseur x Krack C) mocht zich vandaag als vierde opstellen met 71,25% samen met amazone Katherine Bateson Chandler. De merrie mocht meerdere keren deelnemen aan de finale van het WK jonge dressuurpaarden.

Foto: Dirk Caremans
Resultaten