05-08-2023 door Ermelo YH

Isabel Freese was met de hengst Total Hope OLD (Totilas x Don Schufro) heer en meester in de CDI3* Grand Prix presented by Helgstrand Dressage die tijdens het WK voor Jonge Dressuurpaarden wordt verreden. Met 74,39% bleven zij voor op de Britse Charlotty Fry met de opvallende ruin Especial (Everdale x Vivaldi) die 73,04% ontving voor haar proef.

Total Hope OLD, de zoon van fenomeen Weihegold, is gefokt door Christine Arns-Krogmann en in eigendom van Lone Boegh-Hendriksen en Paul Schockemöhle. De hengst toonde veel gemak in de ring. Nummer twee Especial van Charlotte Fry, gefokt en in eigendom van Van Olst Horses, maakte zijn debuut op 3* niveau. De ruin heeft veel talent in de piaffe en passage. De derde plaats is voor de Spaanse Borja Carroscosa met Sir Hubert B (Sir Heinrich OLD) gefokt voor Hubert Brinkmann en in eigendom van de ruiter zelf. Deze combinatie scoorde 71,609%.

Talentvolle top
Juryvoorzitter Thomas Kessler:’‘De top drie bestaat uit hele talentvolle paarden. Total Hope en Isabel reden een goede proef waar de score nog zeker omhoog kan als er nog meer ontspanning is. We hebben ervan genoten! Especial en Sir Hubert B zijn nog wat minder ervaren maar lieten zeer goede onderdelen zien in deze indrukwekkende ring. Het publiek is in groten getale naar Ermelo gekomen en dit is een supermooi moment voor paarden en ruiters om veel te leren.’

Generale repetitie voor EK
Isabel kijkt meer dan tevreden terug op haar proef. ’Total Hope was heel gefocust. Het is al even geleden dat we op wedstrijd zijn geweest. Er waren wat kleine dingetjes, maar hij voelde echt fijn aan. Dit is de laatste wedstrijd tot het EK. Het is voor ons belangrijk om te kijken waar we de komende vier weken nog goed op moeten oefenen en om te zien hoe fit hij is. Morgen gaan we de Special rijden, want onze droom is om op het EK voor de Grand Prix Special te plaatsen, dus dit is de generale repetitie. Total Hope voelt zich heel goed in Ermelo. We hebben hier een super fijne stal, heel rustig, fijne omstandigheden, een goede bodem en een enthousiast publiek,’ aldus Freese.

De top wordt compleet gemaakt door Quartar (Quantensprung) en Juan Antonia Jimenez Cobo op plaats vier met 70,870% en Thranengaards Rostov (Romanov) van Lone Bang Zindorff als vijfde met 69,71%.

Foto: Nikki Media
Resultaten