06-08-2017 door Ermelo YH

Met de huldiging van Lordswood Dancing Diamond is er een einde gekomen aan de tweede editie van het Longines Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden 2017. Aat Both, voorzitter van de organiserende Stichting: “We kijken terug op een zeer geslaagde tweede editie van het Longines WK voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Ook dit jaar hebben we kunnen genieten van excellente dressuurtalenten. Net als vorig jaar behaalde een Deens paard een hattrick door het kampioenschap voor het derde jaar op rij te winnen. Bij de vijf- en zesjarigen werden er zelfs 10’en uitgedeeld door de jury, wat aangeeft wat een hoog niveau we hier in de baan kregen. Er waren absolute uitschieters om van te watertanden, maar ook in de breedte was er veel kwaliteit.

Wederom mochten we vele belangstellenden van over de gehele wereld verwelkomen in Ermelo. Mede dankzij onze sponsoren zoals Longines, Provincie Gelderland, Anemone Horsetrucks en BMW Kalfsbeek hebben we een heel compleet  evenement kunnen neerzetten, waarbij wij de ruiters en hun paarden de beste faciliteiten wilden bieden en de bezoekers een aantrekkelijk programma in een mooie entourage en met genoeg aanbod van eten, drinken, shopping en gezelligheid. We hebben de smaak inmiddels goed te pakken, en zijn er trots op dat we van de FEI nog een extra jaar dit prachtige kampioenschap mogen organiseren. Ook de komende 2 jaar zullen we er alles aan doen om het de deelnemers, standhouders, officials en bezoekers naar de zin te maken. Wen hopen iedereen volgend jaar wederom terug te zien in Ermelo: van 2 t/m 5 augustus 2018.

Joris Kemperman, projectleider van dit prestigieuze evenement reageerde desgevraagd enthousiast. “Allereerst natuurlijk felicitaties aan alle medaillewinnaars! Daarnaast willen we al onze sponsoren, en in het bijzonder Longines, danken voor hun steun. Wij zijn als organisatie heel tevreden. Er lag al een concept van vorig jaar, maar natuurlijk willen we ieder jaar verder verbeteren. Zo hadden we deze editie een uitgebreider programma in de tweede piste, is de kwalificatie voor vijf- en zesjarigen verreden over twee dagen en naast de Dressage Stallions of the Year was er de internationale wedstrijd in de Lichte Tour met een kür op muziek vrijdagavond in de hoofdpiste. Met dank aan diverse ondernemers konden wij de bezoekers een aantrekkelijk aanbod presenteren van mooie artikelen: van rijkleding en sieraden, tot Hollandse poffertjes en smoothies. In het promodorp waren diverse verbeteringen doorgevoerd, en ook waren de cateringfaciliteiten uitgebreid, en hadden we langere pauzes ingelast zodat het publiek ook de tijd had om gezellig te shoppen of wat te eten.

De opkomst was al vanaf de eerste dag boven verwachting en hogere dan vorig jaar. Wij zijn heel blij dat werkelijk vanuit de hele wereld mensen naar Ermelo zijn gekomen om deze tweede editie in Nederland bij te wonen. Met over het hele terrein een gezellige drukte en een uitverkochte hoofdtribune op zaterdag en zondag hebben we in totaal ruim 20.000 bezoekers mogen verwelkomen. We hopen iedereen volgend jaar in het eerste weekend van augustus wederom in Ermelo te kunnen begroeten.

De LONGINES FEI / WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses vinden volgend jaar plaats van 2 – 5 augustus in Ermelo