13-07-2017 door Ermelo YH

De organisatie heeft een mooie toevoeging voor het programma op zaterdagavond. Aansluitend aan de EDS-veiling op zaterdag 5 augustus komen Diederik en Alex van Silfhout in de baan met de Vivaldi-Expression, oud-deelnemer van het WK. In 2015 reed Diederik met de krachtpatser tijdens het WK in Verden en behaalde daar een mooie zesde plaats in de finale. Alex en Diederik leidde de KWPN-hengst verder op en in 2017 waren Diederik en Expression de onbetwiste Nederlands kampioen Lichte Tour.

Diederik en Expression. © Hippofoto Team

Dat de heren een paard tot Grand Prix niveau of zelfs Olympiade-ganger kunnen opleiden is wel gebleken. Met de zelfopgeleide Arlando kwam Diederik in 2016 uit voor de Nederlandse vlag tijdens de Olympische Spelen in Rio. Tijdens de clinic op het WK legt het duo uit hoe de opleiding van Expression eruit heeft gezien na het WK en hoe er nu verder getraind wordt richting de Grand Prix.

Het is nu mogelijk om entreekaarten te bestellen voor het FEI WK voor vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden 2017 via www.ermeloyh.com. Voor KWPN- en KNHS-leden geldt een korting in de voorverkoop.