08-09-2022 door Ermelo YH

Als één van de extra rubrieken op de World Breeding Dressage Championships for Young Horses stond vandaag een mooie strijd tussen vierjarige talenten op het programma. Fall in Love (Blue Hors Farrell x San Amour) van Mario Vargas wist deze rubriek te winnen. Deze Hannoveraanse merrie werd gereden door Svenja Grimm. Juryleden Marian Dorresteijn en Patrick Berends beoordeelden haar optreden met een gemiddelde score van 8.86.

“Het was een geweldige competitie, in een prachtige entourage,” aldus Dorresteijn. “Over het algemeen hebben we kwaliteitsvolle paarden gezien met een hele mooie top. De winnaar toonde de meeste harmonie, was heel geconcentreerd op de ruiter en werd keurig voorgesteld.” “Echt zoals we het graag zien,” vult Patrick Berends aan. Of er toekomstige WK-paarden in de baan waren? ”Dat is heel goed mogelijk met deze kwaliteit.”

Compleet paard
“Het voelde geweldig,” reageert winnares Svenja Grimm enthousiast. “Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik heb echt genoten van de rit. Het was zo leuk om in deze mooie ring te rijden. Fall in Love liep echt goed, dat doet ze eigenlijk elke keer. Zodra ze de baan in gaat, is ze er.”

De juryleden beoordeelden de stap van Fall in Love het hoogst. Namelijk met een 9.2. “Ik vind alle drie de gangen fantastisch. Dit keer was het de stap, maar ik heb ook wel eens het hoogste cijfer gehad voor de galop of de draf. Ik vind haar een erg compleet paard,” aldus een glimlachende Grimm.

Voor de finale van de vierjarigen, die zaterdagmiddag wordt verreden, gaat de amazone niet veel veranderen. “Ik probeer gewoon kalm te blijven en het als een nieuwe ronde te beschouwen. Maar nog een overwinning; dat zou natuurlijk heel mooi zijn.”

Paard voor de grote sport
Op de tweede plek eindigde Nanny McPhee (Vitalis x Sorento) van Stal Ribbels. De KWPN-merrie werd voorgesteld door Judith Ribbels en kreeg een gemiddelde score van 8.76. Het hoogste punt kreeg de merrie voor de galop: een 9.0. “Deze merrie heeft ontzettend veel kwaliteit in haar manier van bewegen en een goed gebruik van het achterbeen. Ze had soms een tikkeltje meer op lengte kunnen blijven, maar dan praat je echt over finesses,” aldus Dorresteijn. “Het is gewoon een paard met ontzettend veel go, en heeft daarbij veel inzet en souplesse. Daarbij is ze ook nog eens erg lichtvoetig. Berends: “Een paard waarvan we denken dat die straks voor de grote sport geschikt kan zijn. Echt een zeer kwaliteitsvol paard.”

Mooi lichaamsgebruik
De KWPN’er Nero (Ferguson x Totilas) van Bruver B.V. werd door Bart Veeze gereden naar een gemiddelde score van 8.74. “Dat was ook een paard met veel voorkomen, een goede stap, een mooie uitdrukking en een mooi lichaamsgebruik,” aldus Dorresteijn. “Het was echt een top drie die heel dicht bij elkaar lag.”

Bekijk hier de totale uitslag.