02-08-2019 door Ermelo YH

Eva Möller E& Espe

Vandaag stond de kleine finale van de vijfjarigen op het programma, waarvan de top 3 morgen van start mag in de 15 deelnemers tellende finale. De paarden werden vandaag wederom beoordeeld door vier juryleden, Maria Schwennesen en Adriaan Hamoen bij C, en twee nieuwe collega’s bij E: Marietta Almasy en Juan Campos. Adriaan Hamoen: “De top 3 van vandaag is absoluut een goede toevoeging aan de finale op zaterdag. Deze combinaties hebben zich echt verbeterd ten opzichte van de eerste proef. De paarden toonden gisteren al de kwaliteit, maar de amazones konden vandaag de proef neerzetten zoals ze graag zouden willen laten zien. Deze vijfjarigen zijn ons gisteren in hun aanleg al opgevallen, maar de spanning drukte de score van de harmonie. We mogen concluderen dat we een zeer mooie finalegroep hebben en deze drie combinaties maken zeker kans om zich nog op te waarderen in de klassering.

De Westfaalse merrie Espe (Escolar x Dimaggio) werd vandaag door Eva Möller naar de winst in de kleine finale voor vijfjarigen gereden. Het duo werd in juni nog gedeeld eerste in de Bundeschampionat-kwalificatie in Hagen, en verzekerde vandaag een plaats in de WK-finale op zaterdag. De zeer constante cijferlijst – draf 8.7, stap 8.5, galop 8.9, harmonie 8.6 en aanleg 8.9 – leverde het winnende puntentotaal van 8.72.

Renate van Uytert – Van Vliet reed de KWPN-hengst Just Wimphof (De Niro x Riccione) naar de tweede plaats met een 9 voor de draf, een 8.8 voor de aanleg en driemaal een 8.5 voor de stap, de galop en de harmonie. De bruine hengst toont al veel aanleg voor verzameling en plaatste zich met zijn optreden (8.66) ook voor de finale.

Het laatste finaleticket was voor Quiana (Quaterstern x Rubinstern Noir) die onder Nicole Wego eveneens naar 8.66 liep. De lichtvoetige merrie ontving haar hoogste cijfer voor de stap (9.2) en verdiende verder een 8.8 voor de draf en aanleg, een 8.5 voor de galop en een     8.0 voor harmonie.

Hamoen: “Eva Möller en Espe liet een zeer mooie rit zien. Constant, veel tritt in de benen en balans in het drafwerk. Deze merrie liep vandaag meer van de hand af waardoor het gehele aanzicht sterk verbeterde. Ditzelfde gold ook voor de nummers twee en drie. Ditmaal lukte alles bij Renate Van Uytert-Van Vliet en Just Wimphof, een paard met ontzettend veel kwaliteit in alle drie de gangen. Dik verdiend dat zij in de finale staan. Ook de sensibele Quiana onder Nicole Wego had vandaag veel meer rust. Wellicht had het te maken met de locatie van de ring, de kleine finale werd verreden in de tweede ring.”

Results

(Foto Hippofoto)