29-07-2019 door Sandra Karman

Het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden beleeft deze editie een primeur: voor het eerst is er een 3* rubriek op Grand Prix-niveau. Deze klasse belooft een behoorlijk spektakel te worden, gezien de grote namen op de startlijst.

Voor Duitsland zien we onder meer kersverse reitmeisterin Dorothee Schneider met Faustus 94 en Helen Langehanenberg met Annabelle 110 aan start verschijnen. Eerder deze maand in Falsterbö, bewezen zowel Hans Peter Minderhoud met GLOCK’s Casper als Patrick van der Meer en zijn Chinook in vorm zijn; deze twee combinaties hebben zeker hun zinnen gezet op een podiumplaats. In deze internationale rubriek worden in totaal zes landen vertegenwoordigd, waaronder Japan met Akane Kuroki en haar hengst Bordeaux, Tsjechië met Hana Vasaryova en Filipa, Griekenland met Jiochanna-Androniki Kordatzaki en Roosens Westpoint en Laurienne Ditmann met Belmonti uit Zuid-Afrika.

Zaterdag 3 augustus start om 9.00 uur de Grand Prix, waarna de Grand Prix Special en de Grand Prix Freestyle op zondag 4 augustus worden verreden. De beste paarden in de Grand Prix verdienen een startbewijs voor de Grand Prix Freestyle op zondag. De eerste combinatie in de Grand Prix Special verschijnt om 10.00 uur in de ring en aansluitend gaat om 13.00 uur de Grand Prix Freestyle van start. De rubriek wordt mede mogelijk gemaakt door Helgstrand Dressage.

Deelnemers CDI3*