05-08-2018 door Ermelo YH

Op het World Breeding Championship  voor Young Horses werd vandaag ook nationaal dressuur verreden, en wel in de Onori Young Talent Kadervorming. Er werd gestreden in rubrieken voor de Children, Junioren, Young Riders en U25.

Children-deelnemer Milou Ekkel en haar zeventienjarige pony Uvonia, een dochter van Olivi uit een merrie van Rossini, behaalden een nette 66,923 procent. “Ze was wel een beetje zenuwachtig!” zegt een vrolijke Milou na afloop van haar proef.

De Junioren rubriek werd vandaag gedomineerd door de twee deelnemende heren; Marten Luijten en Chiel van Bedaf namen de eerste en tweede plaats in. De score van Marten en zijn Ampère dochter Fynona, die nog maar acht jaar oud is, stak er wel met kop en schouders bovenuit: De performance van de combinatie was goed voor en verpletterende 71,818 procent. Daarmee haalt Marten, tot zijn grote geluk, zijn derde A-kader score. “Ik wilde zo graag die 71 procent halen,” zegt hij achteraf, met een glimlach van oor tot oor.

Met een score van 70, 098 procent is Carlijn Vaessen’s eerste reactie als ze de baan uitkomt niets minder dan “Eindelijk!” Terwijl de felicitaties van familieleden haar toestromen legt ze vol trots uit dat ze nu dan uiteindelijk haar eerste B-kader score te pakken heeft met haar Fossbury (v. Ampère x Sandro Hit).

Carlijn mocht uiteindleijk een tweede plaats innemen, net achter Myrthe Wedda met haar Diamond Geezer. Myrthe stuurde de tienjarige bruine zoon van Diamond Hit naar de overwinning met een score van 71,814 procent.

Voor de categorie U25 kwam Emma Laarkamp nog aan start, waar ze een nette 62,821 procent neerzette met haar Gielardo, een zoon van Manno die is geboren in 2004.

Uitslagen