03-08-2017 door Ermelo YH

Helaas was het weer wat wisselend tijdens de CDI1* Prix St. Georges, maar dit vormde geen obstakel voor de achtjarige Electra (v.Jazz). Lynne Maas wist vorige maand nog de hand te leggen op de KNHS-titel Lichte Tour met Electra en maakte hier de verwachtingen waar.

De zwarte KWPN-merrie die werd gefokt door Heuvelen/Bernoski en in eigendom is van haar amazone, ontving een score van 74.211% voor haar Prix St. George proef. En daar was Lynne Maas erg blij mee: “Ja heel gaaf. Onlangs hebben we hier Nederlands kampioen mogen worden en ze doet het gewoon weer. Eigenlijk verliep de proef heel fijn, we hadden geen grote fouten en ik wist de controle goed te houden. Met de regen werden de teugels wat glad, dus ik moest een klein beetje opletten dat ze bij me bleef. Ze was echter top geconcentreerd en ik kan echt zeggen dat ik fijn gereden heb. Kijk nu al uit naar de Kür!” De Zweedse Jeanna Hogberg volgde met de goed bewegende Zweedse warmbloedruin Fiorucci HT (v.Florencio I, f/g: Absolut Dental Ab) op een tweede positie met 73.465%. Marieke van der Putten mocht zich als derde opstellen in de prijsuitreiking met de KWPN-ruin Emporio MB (v.Armani).

In totaal kwalificeerde 10 combinaties zich voor de Kür op muziek op vrijdagavond, de overige deelnemers mogen morgenochtend de Intermediare I-proef verrijden

Uitslag