09-09-2022 door Ermelo YH

Vandaag is tijdens het WK Jonge Dressuurpaarden een minuut stilte gehouden voor de Britse koningin Elizabeth II, die gisteren op 96-jarige leeftijd is overleden. Voorafgaand aan de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap zevenjarige dressuurpaarden werden alle aanwezigen gevraagd een minuut stilte in acht te nemen met de volgende woorden:

‘’Met groot verdriet hebben wij gisteren kennisgenomen van het overlijden van één van de meest geliefde vorsten in de wereld, Hare Majesteit Koningin Elizabeth II.
Zij zal worden herinnerd als een uitzonderlijke, kundige en toegewijde paardenvrouw.

Haar passie voor rijden begon met paardrijlessen als driejarige en bespande meer dan 90 jaar. Ze heeft gedurende haar leven tal van succesvolle paarden gefokt en in eigendom gehad, waaronder de eventer Doublet, die Olympisch goud won.

Nauw betrokken was ze bij paardenwelzijn erkende ze het belang om kennis en begrip te vergroten. Ze gold als wereldwijde ambassadeur op het gebied van paard vriendelijke training.
Haar liefde voor paarden was een inspiratie voor ruiters en amazones over de hele wereld, zoals ongetwijfeld ook voor alle aanwezigen hier.
Door het goede voorbeeld te geven, leerde ze ons dat respect en toewijding de kernwaarden zijn van ‘horsemanship’, datgene wat ons allen bindt.

Rust zacht, Uwe Majesteit. ‘’

Foto: Dirk Caremans / Hippo Foto Media