09-09-2022 door Ermelo YH

Op het WK stond vandaag ook de kleine finale van de vijfjarigen op het programma. De door C.W. van Baalen gefokte KWPN’er Maddox Mart (Hennessy x Bordeaux) stond onder de Zweedse Jessica Lynn Thomas overtuigend aan kop. De zwarte hengst van Gestüt Schafhof was minder gespannen dan de eerste dag en kreeg nu een 9.5 voor de draf. Het bracht hem op een gemiddelde score van 8.72.

Op de tweede plaats eindigde de Oldenburger Galleria’s Summerville OLD (Sezuan 2 x Diamond Hit) van Hanwha Hotels & Resorts Co Ltd. Onder het zadel van de Spaanse Manuel Dominguez Bernal scoorde de door ZG Scherbring GbR gefokte ruin een 8.9 voor draf en gemiddeld een 8.48.

Derde werd de door Wieghaus-Vorwerk GbR gefokte Oldenburger Feuerfunke OLD (Franziskus 15 x Foundation 2). Onder zijn eigenaar Mathis Goerens (Luxemburg) kreeg de vosruin een 9.0 voor zijn draf en een gemiddelde score van 8.44.

Veel combinaties veel beter
De top drie van de kleine finale mag morgen van start de finale. Juryvoorzitter Henning Lehrmann zag dat veel combinaties zich vandaag duidelijk beter lieten zien dan gisteren. “We hebben vandaag veel kwaliteitspaarden gezien. De winnaar is echt een paard dat alles kan. Gisteren was hij een beetje te enthousiast, maar vandaag was hij  veel relaxter en toonde hij drie hele goede gangen.

Meer zelfvertrouwen
Maddox Marts amazone Jessica Lynn Thomas kon het verschil tussen gisteren en vandaag wel verklaren. “Gisteren kon hij zich niet helemaal in ontspannen in de 10 minutenring. Daardoor konden we gisteren niet helemaal laten zien we in huis hebben. Vandaag voelde hij heel goed aan! Hij wilde er echt voor gaan, was super fijn te rijden en had veel meer zelfvertrouwen,” vertelt Thomas. “Hij kan nog steeds beter, maar met een jonge hengst weet je het maar nooit. Hij is een dekhengst en als de hormonen opspelen, kan het ook maar zo een stuk minder gaan,” lacht ze. “Ik hoop gewoon dat ik als zijn amazone morgen geen fouten maak en dat we er nog een schepje bovenop kunnen.”

Bekijk hier de totale uitslag.
Foto: Dirk Caremans/HippoFoto.be