04-02-2016 door Ermelo YH

Om haar sterke betrokkenheid bij de paardensport en de samenwerking met de FEI te versterken, heeft Longines een nieuwe samenwerking aangekondigd. De Zwitserse horlogemaker is ‘Official Partner’ en ‘Official Watch’ van het Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses.

Longines breidt de intensieve betrokkenheid bij de paardensport uit met de discipline dressuur en wordt de titelsponsor van de Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses. Het Zwitserse horlogemerk wordt ‘Official Partner’ en ‘Official Watch’ van dit Wereldkampioenschap, dat dit jaar plaatsvindt van 28 t/m 31 juli 2016 op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Elk jaar strijden de meest talentvolle dressuurpaarden in verschillende leeftijdscategorieën om de eerste plaats tijdens dit vierdaagse WK.

Als onderdeel van de nieuwe samenwerking ondersteunt Longines tijdens het WK met kennis van livescoring, dataverwerking en ‘Official Watch’. Juan-Carlos Capelli, Vice President van Longines en Head of International Marketing, licht toe: “Als FEI’s Top Partner, leek het een logisch stap om partner te worden van een officiële paardensportdiscipline waarin we onze expertise kunnen aanbieden. Daarnaast illustreert dressuur elegantie, een van de kernwaarden van ons merk. We hebben een langdurige passie voor paardensport, en dan is het vooral spannend om betrokken te worden bij een evenement met ieder jaar de dressuurpaardkampioenen van de toekomst.”

“We voelen ons vereerd met Longines als Titel sponsor voor het WK,” zegt voorzitter Aat Both, vertegenwoordiger van de stichting WK Jonge Dressuurpaarden. “Longines heeft getekend om officiële titel sponsor te worden voor de drie komende edities van het WK en verzorgd ook de live scoring tijdens de kampioenschappen.”

Inderdaad, de passie van Longines voor de paardensport gaat terug tot 1878, toe het Zwitserse horlogemerk een uurwerk produceerde met daarin gegraveerd een jockey en zijn paard. Eerst betrokken bij paardenrennen en vervolgens werd het bedrijf al snel partner van springwedstrijden met als eerste een international concours hippique in Portugal in 1912. Vandaag de dag ondersteunt Longines de paardensportdisciplines springen, paardenrennen, eventing en endurance. De sterke band met de paardensport heeft ook betrekking op de gemeenschappelijk waarden van beide: Elegantie, Traditie en Prestaties.

Longines is sinds 1832 gevestigd in Sainti-Imier in Zwitserland. De kennis van horlogemaken weerspiegelt een sterke toewijding aan traditie, elegantie en prestaties. Logines heeft generatielange ervaring als officiële tijdwaarnemer van wereldkampioenschappen en als partner van de internationale sportfederatie. Longines staat bekend om de elegantie van haar horloges en is lid van de Swatch Group Ltd, ‘s werelds grootste fabrikant van uurwerkproducten. Met de gevleugelde zandloper als embleem heeft het merk vestigingen in meer dan 150 landen.

 

Kaartverkoop 

Het is nu mogelijk om entreekaarten (genummerde zitplaatsen) te bestellen voor het FEI WK voor vijf-, zes- en zevenjarige Dressuurpaarden 2016 via www.ermeloyh.com. Voor KWPN- en KNHS-leden geldt een korting in de voorverkoop.