03-08-2018 door Ermelo YH

Een Nederlands podium vanavond voor de CDI* Kür op muziek. Kirsten Brouwer, een week geleden in de zelfde arena Nederlands kampioen in de Prix St Georges met haar troef van vanavond, Sultan des Paluds (Soliman de Hus x De Niro), was wederom onoverwinnelijk. De jury plaatste haar en de expressief dravende voshengst unaniem op de eerste plaats met 76.375%. “Vandaag was Sultan weer terug zoals hij altijd is. We hadden gisteren onze minste proef die we ooit in onze carrière samen hebben gereden. Hij was toen heel erg gespannen en wat van slag. Daardoor kregen we dure fouten, zoals dribbelen in de uitgestrekte stap, terwijl hij die normaal heel goed kan! Vandaag was hij al in het losrijden een stuk meer ontspannen. Ik ben echt trots, heb heerlijk ontspannen kunnen rijden. Dat was misschien op sommige stukken iets te braaf, maar na gisteren focuste ik ook echt op de ontspannenheid. Zelf maakte ik nog een telfout in mijn twee-ers, maar het was weer de oude Sultan. Heel blij om dit concours goed af te sluiten!”, aldus een trotse Kirsten Brouwer.

De tweede plaats was voor Vai Bruntink en de aansprekende merrie Darabel, een dochter van voormalig Wereldkampioen zesjarigen Westpoint (mv.Don Schufro) (73.833%). Vai Bruntink was super blij met de prestaties van Darabel in Ermelo. “Ze gaf gisteren echt een topgevoel en toen had ik nog wat foutjes. Nu kwam ik in moeilijkheden in mijn overgang, die kreeg ik te laat en toen kon ik mijn laatste wissel in de serie om de drie niet meer goed afmaken. Toen moest ik improviseren waar ik die op een opeenvolgende lijn kon inpassen. Dat is dan wel jammer, omdat ik daardoor niet kon rijden zoals het moest. Daarbuiten ben ik helemaal tevreden. Dit was haar internationale debuut, ze bleef super met haar aandacht erbij en het is een heerlijk paard. En nu op naar de toekomst!”

Veronique Roerink reed de Apache-dochter Flanell met 72.666% naar de derde plaats, voor Geert Jan Raateland en zijn Painted Black-zoon Painted. Ann-Christin Wienkamp, die vorig jaar de wereldkampioen bij de vijfjarigen Don Martillo (Don Juan De Hus x Benetton Dream) onder het zadel had, werd vijfde met Royal Classic (v.Royal Highness).

Uitslag