08-07-2016 door Ermelo YH

Denk jij dat je het in je hebt om een FEI-jury te worden? Tijdens het WK voor Jonge Dressuurpaarden, dat van 28 tot en met 31 juli voor het eerst op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo plaatsvindt, kun je via een mobiele app jouw stem laten horen. Het publiek kan bij elk onderdeel aangeven welke score zij toebedelen aan de betreffende combinatie.

Extra dimensie
Joris Kemperman, projectmanager van het WK, geeft aan dat de app bijdraagt aan het samenspel tussen jury, ruiter en publiek. “We maken zo de jurering begrijpelijker voor het publiek. Voor de ruiters geeft het een extra dimensie om te horen hoe het publiek over hun rit denkt. Het publieksresultaat wordt gemiddeld en na elke rit gepubliceerd. Zo ontstaat er naast de officiële beoordeling van de FEI-jury’s een officieuze publieksuitslag.” Publieksjurering vond al eerder plaats op grote concoursen als Stuttgart German Masters en London Olympia. Hoewel het publiek natuurlijk niet fysiek dezelfde plaats inneemt als het jurycorps, was het bij andere concoursen opvallend dat de uitslagen van publiek en jury weinig verschillen.

Download de app en doe mee!
De publieksdeelnemer die met zijn puntentotaal het dichtst bij de uitslag van de officiële jury zit, krijgt een mooie prijs uitgereikt. De thuisblijvers die het evenement via de livestream volgen, kunnen ook meedoen. Download daarom snel de app Spectator Judging en ga de uitdaging aan!