09-07-2018 door Sandra Karman

Op 4 augustus wordt tijdens de derde editie van de EDS veiling met steun van het KWPN een indrukwekkende collectie veulens geveild. De organisatie selecteerde zeventwintig veulens met stuk voor stuk veel sport in de afstamming. De unieke samenwerking tussen het KWPN en de organisatie van EDS bestaande uit Nico Witte, Joop van Uytert, Joep Schellekens, Eugène Reesink en Tim Coomans zorgde vorig jaar met een gemiddelde prijs van € 14.700,- per veulen voor een uiterst succesvolle veiling. Ook dit jaar wordt de veiling georganiseerd tijdens het WK Jonge Dressuurpaarden, dat van 2 tot en met 5 augustus 2018 plaats vindt in Ermelo.

Internationale vraag
De enorme vraag door internationale kopers naar veulens met een interessante bloedlijn heeft de organisatie doen besluiten het concept van de veiling te wijzigen. Waar in eerdere edities ook nog rijpaarden onder de veilinghamer kwamen, is besloten dit jaar alleen veulens te veilen. Aan de (inter)nationale vraag om interessante gefokte veulens te selecteren heeft de organisatie voldaan. Zo wordt de hengst In Style, die is geselecteerd voor de WK voor vijfjarige dressuurpaarden, door drie veulens vertegenwoordigd. Zij vallen op door de ruimte en souplesse in beweging. De invloed van de preferente hengst Vivaldi op de veilingcollectie is met meerdere veulens groot. Hij levert goed ontwikkelde en met veel houding bewegende veulens. Ook jonge hengsten drukken stevig hun stempel op de veilingcollectie. De veulens van Incognito, Daily Diamond en Franklin vallen op door hun atletische bouw en lichtvoetigheid.

Just Wimphof topleverlancier
Verrichtingskampioen Just Wimphof is met vier veulens topleverancier voor de veiling. Nurona is daarvan de jongste en gefokt uit de volle zus van de hengst Blue Hors First Choice. Grootmoeder Vurona is ook moeder van de hengst High Five U.S. en de grootmoeder van Knock Out (v.Ebony), de verrichtingstopper van het KWPN voorjaarsverrichtingsonderzoek.

Met deze indrukwekkende collectie kunnen zowel fokkers als sporters hun hart ophalen tijdens de veiling die op zaterdag 4 augustus plaats vindt op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De veulens worden op zaterdagochtend 4 augustus om 11.00 uur gepresenteerd. De veiling is na afloop van de finale voor vijfjarigen, omstreeks 18.30 uur.

Kijk voor meer informatie op www.excellentdressagesales.com