03-08-2019 door Ermelo YH

Yvonne Osterholm en Ironman H

Vanochtend werd afgetrapt met de kleine finale van de zesjarigen. Wie zou er de laatste drie felbegeerde startbewijzen voor de finale morgen verdienen? Met mooie cijfers is dat als eerste de KWPN’er  Ironman H (Bordeaux x Rousseau) onder de Finse amazone Yvonne Österholm. In 2017 werd de hengst kampioen op de hengstenkeuring in Zweden en als vierjarige won hij in daar het nationaal kampioenschap dressuurpaarden. Het fokproduct van J.A.M. Hurkmans uit Veghel verdiende prachtige cijfers voor de basisgangen: een 9 voor zowel de stap als galop en een 8.9 voor de draf. Met een 8.8 voor harmonie en een 9.1 voor aanleg kwam het totaal op de winnende score van 8.96.

Zuidenwind-zoon Skywalker (mv. Bernstein) verdiende onder de

Cecilia Kristoffersen en Skywalker

Zweedse Cecilia Kristoffersen driemaal een 9, voor draf, galop en aanleg. Met een 8.3 voor de stap en een 8.8voor de harmonie verdiende de door Mosslunda Dressyrstall gefokte bruine het tweede ticket voor de finale. De laatste combinatie die toegevoegd wordt aan de medaillestrijd tussen de zesjarigen is Straight Horse Ascenzione. De dochter van Blue Hors Zack (mv.Blue Horse Don Schufro) ontving een prachtige 9.8 voor haar zeer expressieve draf. Helen Langehanenberg reed Deens gefokte bruine naar 8.64.

Jurylid Annette Fransen-Iacobaeus: “Deze kleine finale toont aan hoe belangrijk het is dat we deze jonge paarden een tweede kans geven, want de top 3 deed het aanzienlijk beter dan gisteren. Duidelijk meer ontspannen, met als resultaat meer harmonie en mooier algeheel beeld. Dit maakt mij nieuwsgierig naar hun proef in

Helen Langehanenberg en Straight Horse Ascenzione

de finale. Het zou niet de eerste keer zijn dat een paard uit de kleine finale voor de verrassing zorgt!”

Uitslag