30-07-2018 door Sandra Karman

Zeven interessante veulens zijn toegevoegd aan de EDS collectie die op zaterdag 4 augustus tijdens het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo wordt geveild. De excellente collectie bestaat nu uit 34 dressuurveulens. Toegevoegd zijn veulens van Barnay, Daily Diamond, Desperados FRH, Ghandi, Vitalis en twee van Zoom.

In een paar dagen en dan worden op zaterdagavond in het hoofdstadion van het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo de 34 veulens van de Excellent Dressage Sales geveild. De afgelopen week is de collectie aangevuld met zeven interessante veulens. Drie in Nederland geboren veulens komen uit interessante dressuurstammen. Een sterke zoon van Daily Diamond gaat via de Grand Prix-hengsten Scandic, Gribaldi en Nimmerdor terug op de bekende hengstenmoeder Wulia. Van Ghandi komt een charmante dochter in de veiling uit een De Niro x Jazz-merrie. Haar moeder liep Lichte Tour. Bennie Wezenberg fokte de interessante zoon van veelvoudig medaillewinnaar Desperados FRH uit de volle zus van de tophengst Fidermark.

Het internationale karakter van de veiling komt ook tot uitdrukking in de inbreng van de veulens. Uit de topstam van Dodona (Ahlerich, Amon, Rubinestein, Rembrandt en Bordeaux) komt een in België gefokte zoon van Vitalis uit een Armani-moeder. Het Westfaalse stamboek brengt drie veulens in van hun fokkers. Twee zonen van de vierjarige Zoom (Blue Hors Zack x Don Schufro), die indruk maakt met zijn eerste jaargang. Een van de twee is gefokt uit een Sir Donnerhall I x De Niro-merrie. Dit veulen was finalist op het Veulenkampioenschap in Lienen. De andere Zoom is gefokt uit een dochter van Fidermark. Het merrieveulen uit Westfalen is een dochter van Barnay, een zoon van Boston (Jazz x Flemming). Het donkerbruine veulen is gefokt uit een dochter van de sterk verervende Sir Donnerhall I.

Kijk voor meer informatie op www.excellentdressagesales.com