06-07-2017 door Ermelo YH

Op 5 augustus komt tijdens de tweede editie van de EDS veiling met steun van het KWPN een indrukwekkende collectie veulens en paarden onder de veilinghamer. De organisatie selecteerde eenentwintig topveulens en zeven rijpaarden. Ook wordt er dit jaar voor het eerst een embryo geveild. De unieke samenwerking tussen het KWPN en de organisatie van EDS bestaande uit Nico Witte, Joop van Uytert, Joep Schellekens en Tim Coomans zorgde vorig jaar voor een omzet van ruim 1.7 miljoen euro. De veiling wordt georganiseerd tijdens het WK Jonge Dressuurpaarden dat van 3 tot 6 augustus 2017 plaats vindt in Ermelo.

Interessant bloed

”Vorig jaar hadden we al een ijzersterke collectie met paarden als Four Legends, enkele internationaal bewezen paarden en bewegingswonder Lady Jane. Dat de lat hoog ligt is duidelijk, maar het is gelukt om in de breedte een nog betere collectie samen te stellen. We hebben voor ieder wat wils” aldus de organisatie. Een opvallende naam in de collectie is de hengst Barroso (v. Bordeaux). De goedgekeurde hengst selecteerde zich dit jaar met drie overwinningen in de voorrondes voor het WK Jonge dressuurpaarden, uitkomend voor België. De geselecteerde veulens komen uit bewezen topstammen. De KWPN-hengst Toto Jr. levert twee nakomelingen in Macho (mv. Charmeur) en Movie Star Texel (mv. Negro). Uit de moeder van de recent KWPN-gekeurde Just Wimphof is daar Macho van de Wimphof, een extra bewegende zoon van Franklin. Vorig jaar verwisselde de volle broer van Valegro voor €50.000,- van eigenaar. Dit jaar is er een embryo van Painted Black uit de volle zus van Valegro te koop tijdens de veiling. Een bijzondere interessante combinatie voor iedere dressuurliefhebber.

Franklin hoofdleverancier
Met vijf nakomelingen in de collectie is de KWPN-gekeurde Franklin (v. Ampère) hoofdleverancier. Zijn dochters en zonen beschikken stuk voor stuk over een uitzonderlijk model en een sterke bewegingstechniek. Een van die nakomelingen is de merrie J’Adore, tijdens de stamboekkeuring ontving ze maar liefst 80 punten voor beweging en 80 voor het exterieur. Ze beweegt met veel techniek, heeft een goed achterbeengebruik en veel uitstraling. Voor zowel de draf als galop kreeg J’Adore 85 punten. Maar er zijn meer potentiële kandidaten voor de Nationale Merriekeuring. Jindy (v. Ferdeaux) veroverde op de stamboekkeuring in Wamel al de hoogste dagscore met 80/85 en ook de merrie Jendelin (v. Charmeur) schept hoge verwachtingen door haar sterke type, met veel front en lossigheid.

Complete collectie
Met deze complete collectie kunnen zowel fokkers als sporters hun hart ophalen tijdens de veiling die op zaterdag 5 augustus plaats vindt op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Wilt u voorafgaand aan de veiling één van de paarden uitproberen? Neem dan contact op met de organisatie van de veiling via [email protected] of 013-5091666.