03-08-2019 door Ermelo YH

Hans Peter Minderhoud en Glock’s Casper

Vanochtend stond de CDI3* Grand Prix presented by Andreas Helgstrand op het programma. 19 combinaties kwamen aan de start in deze rubriek, waarvan de top 10 van start gaat in de Kür morgen. Hans Peter Minderhoud reed als eennalaatste deelnemer de baan in met GLOCK’s Casper, zoon van voormalige wereldkampioen jonge dressuurpaarden Westpoint. Hans Peter maakte onlangs zijn rentree met het fokproduct van P.A.J. Rops (mv.Goodtimes) na een wedstrijdpauze van drie jaar. Hans Peter reed hij een nette proef, waarin de werkwillige bruine imponeerde met zijn aanleg voor de verzameling. Drie juryleden zetten Caspar op de eerste plaats, twee hadden de nummer 2 Pathétique (Quaterback x Casado) en Dorothee Schneider op kop gezet, maar de 72.304 % voor Caspar waren goed voor de overwinning.

Ook ‘Patty’, zoals Dorothéé haar merrie noemt, toonde veel aanleg voor de piaffe en passage. Haar 71.935 % plaatste haar net voor de nummer drie, Thamar Zweistra en Hexagon’s Double Dutch (Johnson TN x Rubiquil).

Juryvoorzitter Olivier Smeets: “We hebben een aantal heel fijne paarden gezien vandaag. Veel zijn zich nog aan het ontwikkelen, je ziet dan dat de paarden nog wat spanning opbouwen, maar het potentieel is al zichtbaar. De top drie scoorde toch al boven de 70%, daar zit veel toekomstmuziek in.

Dit was het publiek ook opgevallen. De tribunes waren helemaal gevuld en langs de kant was er ook veel support. Deze Grand Prix is, samen met de vierjarigen rubriek, een mooie toevoeging aan het programma. De gehele opleiding van het jonge dressuurpaard staat zo in de etalage, uniek om op één evenement te zien en geweldig voor de sport.”

Zoals gezegd komt in principe de top 10 van vandaag aan de start in de Kür morgen, tenzij de ruiter/amazone de voorkeur heeft aangegeven om morgen de Special te rijden, waarin de rest van het deelnemersveld om de prijzen strijdt.

Uitslagen

(Foto Hippofoto.be)