31-07-2016 door Ermelo YH
Jurado Lopez Severo Jesus, ESP, Fiontini

Jurado Lopez Severo Jesus, ESP, Fiontini

ERMELO –  Een 10 kreeg ze voor haar potentie voor de toekomst: Fiontini, de dochter van Fassbinder die vorig jaar al wereldkampioene werd. Ook dit jaar imponeerde de bruine Deense Warmbloed merrie (moedersvader Romanov) met haar fantastische souplesse en balans. De door Hanne Lund en Hendrik Hansen gefokte wonderschone Fiontini  werd door haar ruiter Severo Jesus Jurado Lopez fantastisch voorgesteld en was de absolute publiekslieveling.

Na haar optreden bleef het applaus aanhouden, zo werd er genoten van dit fantastische toekomsttalent. Maria Colliander, voorzitter van de jury: “De stap was het hoogtepunt van de dag, zo relaxed en zo’n mooie verzameling voor de keertwendingen: een 9.8. De draf heeft zoveel kwaliteit, een 9.5 waarbij Severo moet uitkijken dat het niet teveel op passage gaat lijken. In galop heeft de merrie een geweldig gebruik van het achterbeen die goed onder het lichaam wordt geplaatst. De uitgestrekte galop was gewoonweg ‘wauw’. Een 9.7. Voor wat betreft de harmonie is er nog ruimte voor verbetering qua buiging in de zijgangen en de merrie anticipeerde wat teveel op een wissel waardoor wat spanning ontstond: een 8.9. Maar wat een talent, daarom krijgt deze merrie voor aanleg een 10.” Het totaal was een schitterende 95.80%. Severo Jesus Jurado Lopez, die morgen in het vliegtuig naar Rio stapt voor zijn olympische optreden aldaar, was trots op zijn merrie. “Ze geeft je zo’n fantastisch gevoel en is altijd goed bij de les. Ik ben heel blij dat ze hier echt tot haar recht kwam, zodat iedereen kon zien wat een talent ze heeft. Dat verdient ze!”

Kirsten Brouwer - Five Star

Kirsten Brouwer – Five Star

Het zilver was voor de KWPN-goedgekeurde hengst Five Star, die ook al tweede werd in de kwalificatie. De door P.G. en A.S.M. Bijvelds gefokte werkwillige hengst liep met Kirsten Brouwer een fantastische proef met een 9 voor zowel de aanleg, de goede, zuivere stap en de geweldig opwaarts gesprongen galop. Schitterende cijfers voor de zoon van Amazing Star (moedersvader Jazz), die zeer vakkundig door Kirsten Brouwer werd voorgesteld en een 8.7 voor de draf en een 8.8 voor harmonie kreeg (89%). Five Star is in eigendom van T. Wilaras.

Vorig jaar won de amazone met Eyecatcher brons in Verden, nu het zilver in Ermelo met Five Star. “Dat was wel heel speciaal, zo voor eigen publiek. Five Star is fantastisch, hij doet altijd zo zijn best! Ik ben super blij met onze medaille en hoop hem volgend jaar hier bij de zevenjarigen te rijden.”

Wienkamp AC-Sir Olli-ERME16L19542De bronzen medaille ging naar de Oldenburgs gekeurde hengst Sir Ollie (Sir Donnerhall x Florestan I) die zijn elegante proef beloond zag worden met 87.60%. Vorig jaar was de hengst nog zevende bij de vijfjarigen, nu behaalde hij met zijn souplesse en fijne aanleuning het podium. Hij scoorde hoog op zijn basisgangen, zijn goede ritmische draf verdiende een 8.5, in de stap toonde de hengst een mooie schoudervrijheid: een 8.8. De galop was mooi door het lichaam en kreeg het hoogste cijfer, een 8.9. De vloeiende overgangen en fijne aanleuning leidde tot een 8.7 voor de harmonie, en met een 8.9 voor de aanleg was het brons voor Sir Ollie. “Ik maakte zelf een fout in de wissels”, aldus zijn amazone Ann-Christin Wienkamp. “Maar hij was heel goed geconcentreerd en gaf mij echt een super gevoel.”

De jury was erg te spreken over de kwaliteit van de finalepaarden. Maria Colliander: “We hebben hele mooie ritten gezien en veel kwaliteitsvolle paarden. Maar ik wil ook de ruiters complimenteren met hun prettige wijze van het voorstellen van de paarden. De finale was spannend tot het eind, maar de top 3 stak er echt bovenuit. Echt beloftes voor de toekomst.

De Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses wordt dit jaar voor het eerst op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo gehouden. Volgend jaar vindt het WK plaats van 3 t/m 6 augustus.

Results

(Pfoto: Hippofoto Team)