04-08-2018 door Ermelo YH

Vandaag gingen we van start met twee kleine finales, die van de zes- en zevenjarigen. De zesjarigen hadden zojuist de laatste starter in de baan en dus weten we welke 3 combinaties een ticket verdienden voor de finale morgen. De top 3 scoorden allemaal boven de 8: de Oldenburgs geregistreerde Totilas-zoon Total Hope liet onder de Zweedse Pernilla Andrè Hokfelt naar de hoogste score in de kleine finale: 8.34. De zwarte hengst kreeg van de jury een 8.1 voor de draf, een 8.0 voor de stap, een 8.8 voor de galop, en een 8.3 voor harmonie en 8.5 voor de aanleg.

De Spaanse Severo Jurado Lopez reed gister al d’Avie (v.Don Juan de Hus) naar de derde plaats in de eerste kwalificatie, en vandaag wist hij ook met Atterupgaards Botticelli (Benetton Dream FRH 1301 x Caprimond) (DWB) een startbewijs voor morgen te bemachtigen. Het constante optreden van de voshengst  leverde een 8.4 voor de stap en draf, een 8.0 voor de galop en de harmonie en een 8.3 voor aanleg. Als laatste zien we ook de Zweeds geregistreerde Ampere-dochter Diod (mv. Don Schufro) terug onder haar Finse amazone  Yvonne Österholm die opgelucht kan ademhalen. Na de 7.54 van gisteren wist het duo nu 8.06 te behalen, goed voor de derde plaats vandaag en het laatste startbewijs voor de finale.

Juryvoorzitter Dietrich Plewa: “Ik denk dat de top drie een goede kans heeft om in de finale een top vijf klassering te behalen, mits ze het natuurlijk wederom goed doen. Het zijn allemaal paarden met een goede basiskwaliteit en vandaag toonden ze veel meer souplesse en expressiviteit. We denken als jury de juiste drie te hebben gevonden voor de finale.”

Uitslag

Morgen om 15.00 uur vindt de finale plaats. Deze is live te volgen via de FEI Livestream.